“Bu tür hakaretlere karşı en güzel cevap, okullarımızın gösterecekleri başarılardır”
Ödemiş Eğitim Bir Sen Başkanı Mahmut Altay, bir televizyon kanalında İmam Hatip camiasına yönelik hakarette bulunan...
Ödemiş Eğitim Bir Sen Başkanı Mahmut Altay, bir televizyon kanalında İmam Hatip camiasına yönelik hakarette bulunan Erol Mütercimler'in söylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Konu hakkındaki açıklamasında Mahmut Altay, şunları söyledi: 'Erol Mütercimler adlı kişinin İmam Hatiplilere karşı hadsiz ve sorumsuz beyanı asla kabul edilemez. Konuya ilişkin olarak Eğitim Bir Sen Genel Merkezimiz, hukuki süreci başlatmıştır. Bu kin ve nefret dilini lanetliyoruz. Katıldıkları her televizyon programında, toplantı ve panellerde İmam Hatip okullarından rahatsızlıklarını dile getiren bu tip çakma aydınlardan millet artık illallah demiştir. Asıl rahatsızlık duydukları, milletin değerleridir.
'İtibarsızlaştırma çabaları, beyhude girişimlerdir'
Kendi gibi düşünmeyene hakaret eden ve ötekileştiren bu zihniyet, 28 Şubat'ın fikir artıklarıdır. 28 Şubat sürecinde binlerce İmam Hatipli genci mağdur eden bu zihniyet, bugün İmam Hatip okullarının geldiği noktadan rahatsızdırlar. Ülkemiz genelinde başarıdan başarıya koşan İmam Hatip okullarını toplum nezdinde itibarsızlaştıma girişimleri beyhude çabalardır. Bilimden sanata, imandan irfana idealiyle milli ve manevi değerlerine sahip bir gençlik yetiştiren İmam Hatip okulları, milletimizin teveccühüne mazhar olmaktadır. Milletimizin değerlerine kör, sağır ve dilsiz olanların bu teveccühü anlayamamaları da gayet normaldir.
Erol Mütercimler gibi karamsar, kötü düşünen, art niyetli çakma aydınlara karşı sosyal mesafe ile birlikte psikolojik mesafemizi de her zaman muhafaza etmeliyiz. Unutulmaması gereken önemli bir husus da bu tür hastalıklı fikirlerin artık sona ermesi için de mücadele etmeliyiz.
Son olarak ilçemiz İmam Hatip okullarını kamuoyuna yansıyan başarıları için kutluyorum. Okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu tür hakaretlere karşı en güzel cevap, okullarımızın gösterecekleri başarılardır' dedi.
Onur Karagöz