'Bu millet Atatürk'ü daima sevecektir'

Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi Üyesi Mehmet Gölcüklü, geçtiğimiz hafta Mustafa Kemal Atatürk, annesi Zübeyde Hanım...

Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi Üyesi Mehmet Gölcüklü, geçtiğimiz hafta Mustafa Kemal Atatürk, annesi Zübeyde Hanım ve manevi kızı Afet İnan hakkında yapılan çirkin iftiralara tepki göstererek açıklamada bulundu.

Gölcüklü, 'Biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti sevdalılarıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece bir komutan değildi. Devrimciydi, cumhuriyetçiydi, laikti, inkılapçıydı, milliyetçiydi, çok iyi bir halkçıydı. Her şeyden önce küçük yaşlardan itibaren aklında ve kalbinde vatan sevgisi vardı. Özgür yaşamamız için, demokrasi için, bizim için aydınlık ve umut olan cumhuriyetimize kavuşmamız için bize güzel bir yol çizen Atatürk'e çok şey borçluyuz. Onu ne kadar ansak, övsek, sevsek, takdir etsek de ona olan borcumuzu ödeyemeyiz. Bu güzel ülkede Atatürkçülük var oldukça, Atatürk'ü seven ve unutmayan gençler oldukça, gözbebeğimiz ordumuz oldukça bu cumhuriyet sonsuza dek yaşayacaktır.

Son zamanlarda annelerin annesi Zübeyde Hanım'a ve Atatürk'ün manevi kızı Afet İnan'a atılan çirkin iftiraları yüce Türk milleti asla affetmeyecektir. Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin, devrimlerinin, tüm hatıralarının kayıtsız şartsız her zaman bekçisiyiz. Biz var oldukça bu cumhuriyet asla yıkılmayacaktır.

Atatürk çok şeyler gördü. Şeyh Sait Kalkışması, Menemen Olayı, İzmir Suikastı gibi olaylar; Atatürk'e, cumhuriyete, millete saldırıydı. Mustafa Kemal ve arkadaşları ile yüce Türk milleti asla boyun eğmedi. Mustafa Kemal'in tek hedefi, Türk milletinin hür yaşamasıydı. Cumhuriyet kurulmadan önce içimizdeki bazı ayrılıkçıların Amerikan ve İngiliz mandasını istemeleri üzerine Mustafa Kemal, bağımsızlık aşkı ile dolu olduğu için, 'Benim milletim yabancı devletlerin boyundurluğunda olacaksa yok olsun. Ya istiklal ya ölüm' diyerek yedi düvele karşı amansızca savaşmış ve müthiş bir zafer kazanmıştır. Bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur. Bu cumhuriyet sonsuza dek yaşayacaktır. Bu millet, Atatürk'ü asla unutmayacak ve onu sevmekten vazgeçmeyecektir' ifadelerini kullandı.

Haber: Özcan ÇETİN

Bakmadan Geçme