BU KEZ ÖZEL ÖĞRENCİLER SAHNEDEYDİ

Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs...

Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan engelliler haftası kapsamında hazırlanan program okulun gösteri salonunda yapıldı.

Programa Kaymakam Celil Ateşoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cafer Cebeci, okul müdürleri, özel öğrenciler, velileri ve öğretmenleri katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi okulunun çalışmaları sinevizyon gösterimi ile katılımcılarla paylaşıldı.

Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'nun özel öğrencileri tarafından hazırlanan Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayraklarıyla müzikli gösterimi izleyenleri hayran bıraktı.

Öğrencilerin gösterilerinin ardından Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Gürsel Çakıcıoğlu tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Çakıcıoğlu şunları ifade etti: 'Küçük de olsa her çocuğun bir kişiliği olduğu unutulmamalıdır. Uygun eğitim ortamının oluşturulması, bireylerin resmi kurumlara rahat gidebilmelerini sağlayan rampa ve asansörlerin olması, kaldırım ve otoparkların düzenlenmesi, mezunlarımıza uygun iş imknı verilmesi ve engellilerin de eğlenebileceği, oyun oynayabileceği bir engeliler parkının olması sorunlarımızı daha da azaltacaktır. Eğer bu imknları sağlayamazsak onların ya evlerine hapsetmiş olacağız veya sokakların bilinmez derinliklerine emanet etmek zorunda kalacağız. Engellileri anlamaya, onlarla yolda, geçitlerde, taşıt araçlarında yardımcı olmaya, onları üzmemeye ve kırmamaya özen göstermeye çalışmalıyız.'

Çakıcıoğlu'nun konuşmasının ardından program öğrencilerin  şiir ve gösterileriyle devam etti. Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencisi Engin Taşıyan'ın şiirinin ardından, öğrenciler tarafından son dönemin popüler oyunlarından 'Penguen Dansı' gösterimi yapıldı.

Kız öğrencilerinden oluşan dans grubu Hadise'nin prenses şarkısı eşliğinde yaptıkları 'Prenses' klip gösterisi izleyenler tarafından büyük beğeni toplarken, kız ve erkek öğrenciler tarafından yapılan 'Sevda Meleği' isimli dans gösterisi izleyenleri kendine hayran bıraktı.

Etkileşim Özel Eğitim Merkezi öğrencisi Hüseyin Can, Efe Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinden Gözde Kayabaşı tarafından programda okunan şiirler ailelere duygusal anlar yaşatırken, İlkyaz Özel Eğitim Merkezi minik özel öğrencilerinin hazırlamış olduğu dans gösterisi izleyenleri gülümsetti. Öğrencileri tarafından gösterilen 'dedeler ve nineler' isimli dans gösterimi izleyenlerden büyük alkış aldı.

Program okul öğrencilerinin 'hayatı tespih yapmışım 'isimli gösterileriyle son buldu. Program sonunda Ödemiş protokolü engelli  öğrenciler tarafından yapılan el işi ürünlerinin bulunduğu sergiyi gezdi.

 

Bakmadan Geçme