Bozdağ: 'Biz birleştiren bir dil kullanıyoruz.'

Bakan Bozdağ'dan şampanya cevabı: 'Biz birleştiren bir dil kullanıyoruz.' Şanlıurfa’dan AK Parti milletvekili adayı olan Bozdağ'ın...

Bakan Bozdağ'dan şampanya cevabı: 'Biz birleştiren bir dil kullanıyoruz.'

Şanlıurfa'dan AK Parti milletvekili adayı olan Bozdağ'ın Şanlıurfa Eşraf Buluşması'nda yaptığı konuşma gündem olmuştu.

Bakan Bozdağ o konuşmasında:

'14 Mayıs'ın akşamı Türkiye'de iki fotoğraftan biriyle karşılaşılır. Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabbine hamd edenler olacak…' demişti.

Basında gündem olan bu sözleri sonrası Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Haber Global'in canlı yayınında 14 Mayıs seçimlerini işaret ederek verdiği 'Şampanya & seccade' örneği hakkında da konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ:

Birleştiren bir dil kullanıyoruz.

'Bu tepkiler istismar tepkileri, bizim söylediğimizde ne var? Sosyal medyada bir sürü insan nasıl kutlayacağına dair videolar var, haberler var. En son İngiliz The Guardian gazetesinin dış haberler şefi 14 Mayıs akşamı Erdoğan kaybederse eğer, Washington'dan Berlin'e kadar şampanyayla kutlama yapılacağına dair açıklama yaptı. Ben de bu açıklamalar üzerine vatandaşlarımıza değerlendirmemi yapıyorum.

Bunda anormal olan yanlış olan ne var? Biz doğru bir tespiti yapmışız. Çok net söylüyorum, biz ayrıştırma kutuplaştırma dilini hiçbir yerde kullanmıyoruz. Birleştiren bir dil kullanıyoruz' dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme