BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMEZ ÖDEMİŞLİLER İLE BULUŞTU

Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan &ldquoBöyle Gelmiş Böyle Gitmez&rdquo oyunu Ödemiş&rsquote sanatseverlerle buluştu. Ünlü gülmece yazarı...

Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan 'Böyle Gelmiş Böyle Gitmez' oyunu Ödemiş'te sanatseverlerle buluştu.

Ünlü gülmece yazarı Aziz Nesin'in doğumunun 100.yılını nedeniyle yazarın öykülerinden yapılan derlemelerden oluşan oyunu Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şubesi ile Eğitim İş Ödemiş Temsilciliği organize etti. Oyun, geçtiğimiz akşam Ödemiş Kültür Merkezi'nde iki seans halinde izleyici ile buluştu. Saat 18.00'de gençler için sahne alan olan oyun saat 20.00'de de yetişkinler için sahnedeydi.

Saat 20.00'deki seans dolduran vatandaşlar, ince esprileri zaman zaman alkışlarken, yönetmen Yaşar Gündem'in izleyicilerle kurduğu sıcak diyaloglar olumlu tepki ile karşılandı.

5 kişiden oluşan tiyatro ekibi yaklaşık 2 saat boyunca sahnede birden fazla oyunu sergileyerek katılımcılardan büyük alkış aldı.

Aziz Nesin'in fotoğrafı ve 29 gün önce tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün isimlerinin yazılı olduğu pankartlarla oyunlarını tamamlayan tiyatro ekibi katılımcılar tarafından ayakta alkışlandılar.

Oyunun sonunda sahneye çıkan ADD Şube Başkanı Havva Pakcan tiyatro ekibine teşekkür ederek çiçek takdim etti. Eğitim İş Ödemiş temsilcisi Ümran Akça da tiyatro ekibine teşekkür ederek şunları ifade etti:

'Aziz Nesin'in doğumunun 100.yılında Eğitim İş Ödemiş Temsilciliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi ortaklığında bu geceyi düzenledik. Samsun Sanat Tiyatrosu ekibine Ödemiş'e geldikleri ve bu güzel oyunlarını bizlerle paylaştıkları için çok teşekkür ediyoruz ancak en önemli teşekkürü siz katılımcılarımıza yapıyoruz. Salonu dolduran sizler olmasaydın bizler bu geceyi düzenleyemezdik. 2016'da da güzel projeler de ve güzel günlerde görüşmek üzere hoş çakalın.'

Konuşmanın ardından 'Böyle Gelmiş Böyle Gitmez' oyununun yönetmeni ve oyuncusu Yaşar Gündem yanına ADD Başkanı Havva Pakcan ve Eğitim İş Temsilcisi Ümran Akça'yı alarak Ödemişliler ile selfie çekti. Gündem, salonu tamamen dolduran Ödemişlilere duyarlılıklarından ve tiyatroya sahip çıkmalarından dolayı teşekkür etti.

 

Bakmadan Geçme