Bornova’nın yolları taştan…

Bornova’da yol şikayeti bitmiyor. Şehrin göbeğinde toprak yollar Bornova Erzene mahallesinde Kazım Karabekir caddesi etrafında yer...

Bornova'da yol şikayeti bitmiyor.

Şehrin göbeğinde toprak yollar

Bornova Erzene mahallesinde Kazım Karabekir caddesi etrafında yer alan sokaklarda yolların bozukluğundan şikayetçi olan esnaf toz duman içinde kaldıklarını söyledi. kimi yollarda parke taşlarının kırık olması göçüklere sebep olurken kimi yerlerde ise yollar tamamen toprakla kaplı. Çevredeki boş arazilerden ve inşaatlardan yayılan topraklar sokakları kirletiyor.

 

Yol üzerindeki rögar kapaklarının ve elektrik hatlarına ait kapakların çevresinde bazı yerlerde afalt göçmüş bazı yerlerde ise parke taşları kırılmış ve dağılmış halde.

Esnafın yolların yanı sıra boş arazilerin belediye parklarının kirliliğinden de şikayetçi. yolların bozukluğundan kaynaklı oluşan görüntü kirliliğinin üzerine çevre kirliliğinin de önüne geçilemediğini belirtti.  Sokakların düzenli süpürülmemesi çevreye dağılan çöplerin birikmesine sebep oluyor.

Erzene mahallesi 36. sokakta Melih Tuncay ilk okuluna çok yakın bir konumda bulunan bu boş arazide bulunan çöpler belediye ekipleri tarafından temizlenmiyor. Gittikçe kirlenen arazi mahalleye mikrop saçıyor.

 

 

SİMGE AKCAN

Bakmadan Geçme