Bornova İlçesi’nde Bir Gecede Üç İş Yerine Soygun: Güvenlik Kameraları Şüphelileri Kaydetti

  Olayın detaylarına göre, geçtiğimiz çarşamba gecesi Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bulunan bir pide salonuna çalıntı...

 

Olayın detaylarına göre, geçtiğimiz çarşamba gecesi Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde bulunan bir pide salonuna çalıntı bir motosikletle gelen iki hırsızlık şüphelisi, iş yerinin kepengini kapatmayı unuttukları bir anı fırsat bilerek içeri girdi. Şüpheliler, iş yerindeki bağış kutusu, dizüstü bilgisayar ve kasadaki parayı almanın yanı sıra iş yerinde bulunan motosikleti de çalmayı ihmal etmedi. Hırsızlık anı, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Şüphelilerden biri, kamereye el sallayacak kadar rahat tavırlar sergilerken, görüntülerdeki bu cesaret dikkat çekti.

Soygun Mağduru Esnafın Tepkisi

Olayın mağdurlarından biri olan Durmuş Seyran, yaşadığı soygun anını şu sözlerle aktardı: 'İş yerimi kapatırken kepenkleri indirme işini unuttum. Gece yarısı alarmın çalmasıyla güvenlik kamerası kayıtlarını inceledim ve iş yerine hırsızların girdiğini gördüm. Polislerin gelmesinin ardından şüphelilerin bir tekel bayisini de soyduklarını öğrenince olayın ciddiyetini anladık. Yakalanan şüphililerin serbest bırakılması ise bizleri şaşırttı.'

Soygunlar Devam Etti

Pide salonundaki soygunun hemen ardından şüpheliler, Birlik Mahallesi'nde bulunan bir tekel bayisine yönelerek soygun gerçekleştirdi. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde, şüphelilerin otomatik kepenği zorlayarak içeri girdiği ve kasadaki 200 bin lira ile cep telefonlarını aldığı görülüyor.

Aynı mahallede bir bakkal dükkanını da hedef alan şüpheliler, burada da kahve, çakmak, yazarkasa fişi ve şarj makinesini çaldı. Görüntüler, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Tepkiler Artıyor

İş yerlerinden çalınan paranın yüksek miktarları ve güvenlik kamerası kayıtlarının net bir şekilde şüphelileri göstermesine rağmen, yakalanan zanlıların serbest bırakılması iş yer sahipleri ve mağdurlar arasında büyük şaşkınlık ve tepkilere neden oldu. Adaletin sağlanması ve şüphelilerin cezalandırılması talepleri dile getirildi.

İHA

Bakmadan Geçme