Boğaziçi’lileri sevindiren gelişme Kayyum rektör, Candan’ın göreve iade yazısını imzaladı

Kayyum rektör Melih Bulu’nun yerine gelen bir diğer kayyum rektör Naci İnci tarafından iki kez görevine...

Kayyum rektör Melih Bulu'nun yerine gelen bir diğer kayyum rektör Naci İnci tarafından iki kez görevine son verilen öğretim üyesi Can Candan, görevine iade edildi.

Candan'ın görevine 6 Temmuz 2021 tarihinde son verilmişti. Naci İnci'nin görevinden aldığı Candan, 3 Ağustos günü üniversitenin rektörlüğüne, yürütmenin iptali talebi ile dava açmıştı.

16 Şubat 2022'de Can Candan, görevine iade edilmiş fakat dava sonlanmamıştı. Bu süreçte oy çokluğu ile yürütme 'tedbiren' durdurulmuştu.

Daha sonra 18 Temmuz'da mahkeme, yürütme kararını hukuksuz bularak iptal etmişti. Ayrıca Candan'a yoksun kaldığı özlük ve maddi haklarının faizi ile ödenmesine karar verilmişti.

Ağustos döneminde Candan'ın vereceği dersler dışarıdan atanan dekan tarafından onaylanmamış, 2 gün sonra ise görevine yeniden son verilmişti. Gerekçe, kayyım vektör tarafından görev süresinin uzatılmamasına karar verilmesiydi. Candan'a odasını boşaltması söylendi.

Candan 2. görevden alınma kararına karşın bir kez daha hukuki mücadele başlattı. 23 Mayıs 2023'te mahkeme tarafından bir kez daha görevden uzaklaştırılması kararı iptal edilen Candan, öğretim üyeliğine resmen geri döndü.

Kayyum rektör Naci İnci tarafından resmi iade yazısının imzalanmasıyla, Candan'ın göreve dönüşünün resmi aşamaları da tamamlanmış oldu.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme