Birliğin standı boş kalmıyor

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin 34. Ödemiş Milli Fuarı'nda açtığı standı büyük ilgi görüyor. Önceki akşam...

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin 34. Ödemiş Milli Fuarı'nda açtığı standı büyük ilgi görüyor. Önceki akşam Bademli Fidancılık Tarımsal ve Kalkınma Kooperatifi Başkanı Selçuk Bilgi, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş ve bazı yönetim kurulu üyeleri, MHP Ödemiş İlçe Başkanı İsmail Poyraz ve vatandaşlar, birliğin standını ziyaret ettiler.

Birliğin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Ahmet Kocaağa, '30 Nisan 2017 tarihinde sizlerin desteği ve güveniyle değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla görevimizin başına geldik. Bu kısa sürede siz tırnaklarıyla çabalayan saygı değer üyelerimizin emeklerini boşa çıkarmayacak düzenlemeler ve çalışmalar yaptık. Saha personelimizin rotalarını düzenleyerek birliğimizin giderlerini azalttık. Ödemiş düve işletmesinde yaptığımız gebe düve satışlarımızın satış şeklini değiştirerek işletmemizin karlılığını arttırdık. Eskiden 3 ay ile 8 ay arasında gebe düvelerimizin kura usulü satışı yapılırken şu anda 7 ve 8 aylık gebe düve satışı yapmaya başladık. Bu düveleri açık arttırma ile satarak birliğe daha fazla kar ettirdik. 

Üyeler için büyük avantaj

Üyelerimizden buzağılarını piyasanın üzerinde fiyatlarla alarak daha fazla para kazandırıyoruz. Birliğe buzağılarını veren üyelerimiz, isterlerse kendi buzağılarını gebe düveyken alabilirlerken isterlerse de verdikleri buzağı sayısı kadar gebe düve satın alabiliyorlar. Bu sayede hastalıktan ari, sağlıklı gebelik geçiren güzel düveler satın alabiliyorlar. Siz kıymetli üyelerimizden birliğimize daha fazla dişi buzağı vermesini istiyoruz. Bu sayede size hizmet için kurulmuş bu çiftlikler, daha aktif ve tam kapasite ile çalışacak, birliğimiz çok daha karlı işletmelere sahip olacaktır. Bu karlılıkla da sizin için çok daha iyi yatırımlar yapabileceğiz' dedi.

Fuarlara katılmanın önemi

Bademli Fidancılık Kooperatifi Başkanı Selçuk Bilgi de, 'Ege'nin ve Türkiye'nin önemli birlikleri arasında bulunan İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin 34. Ödemiş Milli Fuarı'nda standını açarak vatandaşları bilgi sahibi yapmasının ve birliğin adını duyurması anlamında faaliyet göstermesinin son derece iyi bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Biz de kooperatif olarak Türkiye genelinde açılan tüm fuarlara katılıp kooperatifimizin adını duyurmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği de sürmektedir' ifadelerini kullandı.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme