Birleşmiş Milletler, Amerika’nın Ukrayna’ya misket bombası yardımını eleştirdi

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan, ve bütün dünyada siyasi ve ekonomik etki yaratan savaş devam ediyor....

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan, ve bütün dünyada siyasi ve ekonomik etki yaratan savaş devam ediyor. Savaşın başlarında Rusya, Ukrayna'ya karşı misket bombası kullanmakla eleştirilmişti. Misket bombası, büyük bir bombanın içerisine yerleştirilmiş pek çok küçük bombacıktan oluşuyor. Bomba havada açılıyor ve bu küçük bombacıklar etrafa saçılıyor. Bu bombaların patlamama oranı yüksek olduğu ve ilerleyen zamanlarda mayın etkisi yaratarak sivillere zarar verebildiği için, pek çok ülkede misket bombası kullanımı yasaklanmış bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde Amerika, Rusya'ya karşı kullanılmak üzere Ukrayna'ya misket bombası yardımında bulunmuş, Pentagon yardımda bulunulduğunu itiraf etmişti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği Sözcüsü Stephane Dujarric, yapılan misket bombası yardımıyla ilgili açıklamada bulundu. Yardım haberinin kendilerine çok endişe verdiğini açıklayan sözcü, misket bombası ve benzeri silahların kullanımının geçmişte kalması gerektiğini söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Ukrayna'nın misket bombalarını uygun bir şekilde kullandığını ve bu bombaların Rusya için caydırıcı etkiye sahip olduğunu söylemişti.

haber merkezi

Bakmadan Geçme