BİRGİDE YILIN 12 AYI TURİZM VAR

 Kerem Karamanlıoğlu – Tarihi Aydınoğlu beyliğinin başkenti Ödemiş&rsquoin Birgi beldesi kışında turist çekmeye devam ediyor. Taş...

 Kerem Karamanlıoğlu – Tarihi Aydınoğlu beyliğinin başkenti Ödemiş'in Birgi beldesi kışında turist çekmeye devam ediyor.

Taş sokakları, tarihi camileri, Çakırağa konağı, meydanları, medreseleri, han ve hamamları ile yapılan restorasyon çalışmaları ile turizme hakim olan belde de yılın 12 ayı turizm var.

Hava koşullarının kış mevsimi itibari ile soğuk olması Birgi turizmine etkilemediği gibi özellikle hafta sonları Birgi sokakları yurt içinden yurt dışından gelen turistler, fotoğraf meraklıları ve tarih meraklıları ile dolup taşıyor.

Geçtiğimiz haftanın soğuk geçmesinden sonra tatil günü olan Pazar gününde sıcaklıkların 5 derece yükselmesi ve güneşli bir hava olmasından dolayı turizm cenneti Birgi kış günün de yazdan kalma bir gün geçirdi.

Turistler Birgi'de tarihi alanları gezerken, bir yandan Birgi'nin güzelliklerini fotoğrafladılar, bir yandan da Birgi'de yetişen doğal ürünleri satın aldılar.

Birgi'de yılın 12 ayı turizm olduğunu ifade eden Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener ise yetkililerden Birgi Belediyesinin kapatıldıktan sonrada Birgi'deki turizm sirkülsyonun korunmasını istedi.

Şener, 'Tarihi belde Birgi'mizde yılın 12 ayı, yaz turizmi, bahar turizmi, sonbahar turizmi var. Kış aylarında da Birgi'mizin deresi akmaya başlayınca ayrı bir turizm daha oluşuyor. Bugünlerde deremiz de akmaya başladı. Turizm cenneti Birgi'mizde geçtiğimiz hafta sonu havanında güneşli olması nedeniyle binlerce turist geldi.

Turizm Birgi'miz için çok önemli bir sirkülasyon bu sirkülasyonu kaybetmemek ve daha da artırmak için Birgi Belediyesi olarak tüm gücümüzle çalıştık çalışmaya devam ediyoruz. Ancak yeni Bütünşehir yasası ile bölgenin en yaşlı belediyesi Birgi Belediyesi kapanıyor. Birgi beldelikten çıkarak Ödemiş'in bir mahallesi haline dönüşüyor. Bu durumdan dolayı Birgi halkı olarak üzgünüz. Bizim temennimiz Birgi belediyesi kapandıktan sonra Birgi'nin turizmi korunsun daha da tanıtılarak daha çok girdiler sağlanması için çaba gösterilsin' dedi

Bakmadan Geçme