BİRGİ’DE SÖMESTRE BEREKETİ

 TARİHİ BELDE BİRGİ İZMİR&rsquoDEKİ BELEDİYELER GÖZDE TUR ROTASI HALİNE GELDİ    Başar Uçar – Bütünşehir Yasası...

 TARİHİ BELDE BİRGİ İZMİR'DEKİ BELEDİYELER GÖZDE TUR ROTASI HALİNE GELDİ

 

 Başar Uçar – Bütünşehir Yasası nedeniyle Nisan ayı itibariyle mahalleye dönüşecek Ödemiş'in tarihi beldesi Birgi sömestre tatilinde öğrenci gruplarını ağırlıyor. Dün Konak Belediyesi Çocuk Senatosu'nu ağırlayan Birgi'ye hafta sonu da Gaziemir ve Karabağlar'dan kafileler gelecek.

 

Sömestre tatili boyunca özellikle havanın güzel olduğu günlerde büyük ilgi gören Birgi, İzmir ve çevresinden çok sayıda grubu ağırladı. Dün de bahardan kalma bir havanın yaşandığı tarihi beldede Konak Belediyesi Çocuk Senatosu üyeleri ziyaretlerde bulundu. Öğrenciler le birlikte velilerin de yer aldığı kafileler esnafın yüzünü güldürdü.

İzmir'deki belediyelerin Birgi'ye yönelik gezilerinin son dönemde arttığına dikkati çeken Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, 'Beldemiz hafta sonları havanın da güzel olmasıyla yakın çevreden çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Şimdi ise okullar yarı yıl tatilinde olduğu için İzmir'den çok sayıda öğrenci grubunu konuk ettik. Konak Belediyemizin bölgemize yönelik çok sayıda turu oldu. Cuma günü Karabağlar Belediyemizin beldemize bir turu olacak. Çok sayıda konuğumuzu ağırlayacağız. Hafta sonu da Gaziemir Belediyemizin beldemize yönelik bir tur organizasyonu var. Bu yoğunluk yarı yıl tatili bittikten sonraki ay boyunca da sürecek.

İzmir'den gelen kafileler beldemizin tanıtımı noktasında çok faydalı oluyor. Son yıllarda İzmir'den pek çok okulun kış aylarındaki gezilerinin gözde adresi Birgi haline geldi. Tarihe başkent olarak geçen beldemizin dokusunun korunması ve tanıtılması noktasında çalışmalarımız devam ediyor' şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme