BİRGİ ÇINARALTI MEYDANINDA SONA DOĞRU

Ödemiş&rsquote tarihe adını başkent olarak kazıyan Birgi&rsquode Çınaraltı Meydanı&rsquondaki sokak sağlıklaştırması çalışmaları sürüyor. Çalışmalar çerçevesinde Ulu...

Ödemiş'te tarihe adını başkent olarak kazıyan Birgi'de Çınaraltı Meydanı'ndaki sokak sağlıklaştırması çalışmaları sürüyor. Çalışmalar çerçevesinde Ulu Camii ile köprü arasındaki trafiğe kapatılan bölümün kaplama çalışmalarının ardından kısa süre içerisinde ulaşıma açılması bekleniyor.

Projesi kapatılan Birgi Belediyesi döneminde hazırlanıp Koruma Kurulu'na onaylatılan Çınaraltı Meydanı Sokak Sağlıklaştırması Projesi'nde son viraja gelindi. Ödemiş Belediyesi'nce yüklenici firmaya yaptırılan sokak sağlıklaştırması çalışmalarının maliyeti İzmir Valiliği YİKOB ve Ödemiş Belediyesi'nce karşılanıyor. Yaklaşık 650 bin liraya mal olacak projenin yeni yılın ilk aylarında tamamlanması hedefleniyor.

Birgi'de tarihi dokunun korunması için yapılacak tüm çalışmaları yakından takip ettiklerini kaydeden Birgi Mahalle Muhtarı Mehmet Yapıcı, Çınaraltı Meydanı'ndaki çalışmaların ardından Taşpazar Mevkii'ndeki sokak sağlıklaştırması için ihale sürecini beklediklerini söyledi.

Birgi Belediyesi döneminde pek çok önemli çalışmaya imza atıldığını kaydeden Yapıcı, yeni dönemde de çalışmaların devam etmesinin önemine vurgu yaparak, 'Birgi Belediyemizce ilk adımları atılan Çınaraltı Meydanı projemizde son bölüme gelindi. 400 iş gününü kapsayan bu projede hassas adımlar atılarak Çınaraltı Meydanı ve çevresine yeniden canlılık getiriliyor. Çalışmalar kapsamında son günlerde Ulu Camii ile köprü arasındaki bölüm trafiğe kapatılmıştı. Taş döşemesinde son birkaç metreye gelindi. Birkaç gün içinde bu bölge de trafiğe açılacaktır' dedi.

 

SIRADA TAŞPAZAR VAR

Taşpazar Mevkii'ndaki sokak sağlıklaştırma çalışmaları için İzmir Valiliği YİKOB'dan Ödemiş Belediyesi'ne destek sağlandığını da kaydeden Yapıcı, 'Çınaraltı Meydanımızın ardından Taşpazar Mevkiimiz için de çalışmalar gerçekleştirilecek. İhale süreci söz konusu. Birgi'mizin değerlerinin korunmasına katkı sunan tüm kurumlarımıza ve yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Birgi için bu çalışmaların sürmesini temenni ediyoruz' dedi.

Başar Uçar

 

Bakmadan Geçme