Bir istismar daha

Geçtiğimiz aylarda küçük yaşta kaçırılan kız çocukları ile gündeme gelen Kiraz ilçesinde bir olay daha ortaya...

Geçtiğimiz aylarda küçük yaşta kaçırılan kız çocukları ile gündeme gelen Kiraz ilçesinde bir olay daha ortaya çıktı. İddiaya göre şüpheli S.Y., arkadaşına borcunu kapatmak için kız kaçırıp üzerine 4 bin lira para istedi. Anlaşma sonrası S.Y., köyden 14 yaşındaki kızı kaçırıp arkadaşı S.A.'ya verdi. Küçük kız kaçırıldığını söylemesine rağmen iddiaya göre şüpheli S.A. evine götürdüğü çocuğa tacizde bulunup cinsel ilişkiye girdi. Hayatını şokunu yaşayan küçük kız, evden kaçıp yoldan geçen birine durumu anlatmasıyla kurtuldu. 
 

Jandarma tarafından yakalanan şüpheliler hakkında savcı, hazırladığı iddianamede her iki şüpheliye de 'Çocuğa cinsel istismar' suçundan 16'şar yıl, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan 7'şer yıl hapis talep etti. Şüphelilerin yargılandığı davada 12. celse görüldü.

Davaya konu olan olay, Kiraz ilçesinde 15 Ocak 2014'te meydana geldi. Cumhuriyet Savcısı Erman Taşgın'ın hazırladığı iddianameye göre, şüpheli S.Y.(23), borcunun bulunduğu S.A.'ya (31), 'Sana evleneceğin genç bir kız getireyim, sana olan borcumu sil, karşılığında 4 bin lira para ver bana, bu şekilde anlaşalım' dedi. Bu teklife 'Hayır' demeyen S.A. ile S.Y. anlaştı. İddiaya göre, anlaşmanın ardından S.Y., ilçenin Olgunlar Mahallesi'nde ailesi ile yaşayan, olayın olduğu zaman 14 yaşında olan C.G. isimli kız çocuğunun evinin yakınlarına gidip kaçırmak için beklemeye başladı. Gece saat 23.00 sıralarında evden çıkan C.G., evlerinin 50 metre yakınındaki tuvalete gittiği sırada S.Y., küçük kızın arkasından yaklaşarak ağzını kapatıp kaçırdı. Kaçırdığı kızı 400 metre ilerde bıraktığı aracına götürüp ilçedeki farklı bir adrese götürdü. İddiaya göre S.Y., aracın içerisinde C.G.'ye cinsel tacizde bulunup ilişkiye girmek istedi. Ancak küçük kızın istememesi ve direnmesi üzerine cinsel ilişkiye girmekten vazgeçip kızı S.A.'ya teslim etti. S.A.'nın küçük kızın karşı çıkmasına rağmen cinsel ilişkiye girdiği ileri sürüldü. Sabah olduğunda uyanan C.G., S.A.'nın dalgınlığından faydalanıp evden kaçarak ana yola çıktığında bir kadınla karşılaşınca durumu anlattı. Yoldan geçen kadın, küçük kızı alıp jandarma karakoluna götürdü.

Birbirlerini yalanladılar

 

Kiraz İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyon sonucu şüpheliler S.Y. ve S.A. yakalandı. S.Y. verdiği ifadesinde, S.A.'yı kendisini bazı işlere işçi olarak götürmesi nedeniyle tanıdığını, aralarında bir alacak verecek meselesi olduğunu, işçilere ücret ödemesi gerektiğinden S.A.'dan bin lira borç aldığını, karşılığında 1500 liralık senet imzaladığını, C.G. ile S.A.'nın ifadelerini kabul etmediğini söyledi.

Diğer şüpheli S.A. ise S.Y.'yi bir sene önce kestane toplama işi için yanında işçi olarak çalışması nedeniyle tanıdığını, çalışmış olduğu günlerin parasını S.Y.'nin ödemediğini ve kendisine 'Sana 20-21 yaşlarında evleneceğin bir kız getireyim, sana olan borcumu sil, bana 4 bin lira para ver, bu şekilde anlaşalım' diye teklifte bulunduğunu söyledi. Teklifi kabul ettiğini belirten S.A., 'Olay günü beni telefonla arayarak kızı getirdiğini söyledi. Buluşma yerine gidip kızı motorumla yaşadığım eve götürdüm. Eve geldiğimde kıza ismini ve yaşının kaç olduğunu sorduğumda kızın 17 yaşında olduğunu öğrendim. Kızın reşit olmadığını öğrenince dolandırıldığımı düşündüm. Kızı jandarmaya götürmek istedim ancak eve geldiğimizde gece 02.00 olduğu için 'Sabah jandarmaya götürürüm' diye kızı yatağa yatırıp evin giriş kapısında oturarak bekledim. Sabah çay demlediğim sırada C.G., dışarıdaki tuvalete gideceği bahanesiyle kaçtı. C.G.'ye cinsel tacizde bulunmadım, onunla cinsel ilişkiye girmedim. S.Y.'ye kızı getirdiğinde bin lira verdim, öncesinde de 1500 lira ve bir büyük altın verdim. Amacım, evlenecek bir kız bulmaktı. Bu olayda kendim de mağdur oldum. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum' dedi.

Raporlar tecavüzü doğruladı
 

İddianamede yer alan bilgiye göre, hastanelerin verdikleri raporlarda tecavüzün gerçekleştiği belirlendi. Öte yandan İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan kontroller neticesinde mağdur C.G.'nin ruh sağlığının bozulduğu belirtildi.
 

Cumhuriyet Savcısı Erman Taşgın hazırladığı iddianamede, mağdura ait doktor raporları olayın gelişimi ve çelişkili savunmalar ile toplanan deliller birlikte değerlendirildiğinde şüphelilerin üzerlerine atılı suçları işledikleri sabit olduğu, her iki sanığında 'Çocuğun cinsel istismar' suçundan 16'şar yıl, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 7'şer yıl hapis talep etti.

Duruşma ertelendi
 

Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan sanıklar S.Y. ve S.A. 12. kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuksuz sanıklar, sanık S.Y.'nin avukatı Ali Çakır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Avukatı Emine Şen Tüfekçi Tezcan katıldı. Sanık Süleyman A.'nın avukatı, mazeret nedeniyle katılamadı. Sanıklar, beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme