BİR EPİK KAHRAMAN ÇAKIRCALI MEHMET EFE ÖDEMİŞ'TE ANILDI

Zeybekler tarihinin en önemli isimlerinden Çakırcalı Mehmet Efe, doğumunun 150. yılında, doğum yeri Ödemiş’te, “Bir Epik...

Zeybekler tarihinin en önemli isimlerinden Çakırcalı Mehmet Efe, doğumunun 150. yılında, doğum yeri Ödemiş'te, 'Bir Epik Kahraman Çakırcalı Mehmet Efe' başlığıyla Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Ödemiş Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleşen buluşmada Çakırcalı Mehmet Efe'nin sunumunu Avukat Ferahnaz Yetkin ve Dr. Sabri Yetkin birlikte gerçekleştirdi. Düzenlenen gecede ayrıca, Ödemişli Emekli TRT Sanatçısı Osman Kalay, zeybek türküleri seslendirdi. Beydağlı Usta oyuncu Sefa Doğan İki parmak zeybek oyunu oynadı. Ayrıca Ödemiş İlkkurşun Efeler Derneği Başkanı Orhan Cambak ve devamında Selim Özyol zeybek oyunlarını sergiledi.

Zeybeklere, Davulda- Yaşar Gümüş, Kemanda- Haydar Derdiyok, Klarnette- Muzaffer Salar eşlik etti.

Gecenin sunumunda Avukat Ferahnaz Yetkin ve Doktor Sabri Yetkin, Çakırcalı Mehmet Efe'yi anlatarak, Çakırcalı Mehmet Efe'nin doğumunun 150. yılında önemli bilgileri paylaştılar.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Çakırcalı Mehmet Efe'nin doğumunun 150. yılı nedeniyle düzenledikleri gecede emeği geçen sunum yapan Avukat Ferahnaz Yetkin ve eşi Dr. Sabri Yetkin olmak üzere sahne alan Ödemişli TRT Sanatçısı Osman Kalay ve zeybeklere çiçek takdiminde bulundu.

Başkan Eriş, ' Zeybekler tarihinin en önemli isimlerinden Çakırcalı Mehmet Efe'yi doğumunun 150. Yılında, doğum yeri olan Ödemiş'imizde enfes bir etkinlikle andık. Önemli araştırmalarıyla günümüze ışık olan Dr. Sabri Yetkin ve Av. Ferahnaz Yetkin, Ege'de yiğitliğin efendiliğin, mertliğin simgesi zeybekleri ve adından dünya çapında söz ettiren Çakırcalı Mehmet Efe'yi anlattılar.

Eşsiz yorumuyla 'Ödemiş Kavakları' diyen büyük usta Osman Kalay, zeybek gösterileriyle Selim Özyol ve Ödemişli Efelerimiz, yüreğimizdeki efeyi daha da coşturdu. Ben bu gecede bizlerle bu etkinliği paylaşan arkadaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.' dedi.

Samime SARAYKÖY

Bakmadan Geçme