Bingöl’de Büyük Uyuşturucu Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından büyük bir operasyona imza atıldığını duyurdu. Operasyonun...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından büyük bir operasyona imza atıldığını duyurdu. Operasyonun amacının terör örgütün gelir elde etmesini engellemek olduğu bildirildi.

Bingöl'ün Genç ilçesinin kırsal kesiminde düzenlenen 'Şehit Jandarma Üsteğmen Uğur Tunaboylu Narkoterör Operasyonu' kapsamında bu yılın en büyük gizli yakalamasının gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, operasyonun terör harektının yasa dışı gelir elde etme yöntemlerinden birini büyük ölçüde engellediğini vurguladı.

Operasyon sonucunda 73 kilogram esrar tozu, 315 kilogram kubar esrar ile 14 milyon 654 bin 192 kök kenevir ele geçirildi. Bu büyük baskın, terör örgütlerinin 36,4 milyar lira gelir elde etmesine engel oldu.

Bakan Yerlikaya, operasyonun başarılı sonuçlanmasının ardından Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'na teşekkür etti ve terörle mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme