BİNALİ YILDIRIM, BAYINDIR’DA

 M. Akif Avşar Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, geçtiğimiz Cuma günü yaptığı...

 M. Akif Avşar

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, geçtiğimiz Cuma günü yaptığı Beydağ, Kiraz ve Ödemiş ziyaretlerinin ardından geç saatlerde Bayındır'a uğradı. Ak Parti Bayındır ilçe binasını ziyaret eden Yıldırım buradaki ziyaretinin ardından Bayındır Belediyesi'ne geçti.

Bayındır'da Büyükşehir Belediyesine yüklenen Yıldırım, Bayındır'daki ziyaretlerinin sonunda, geçtiğimiz aylarda oğlu vefat eden eski Bayındır Ziraat Odası başkanı olan MHP belediye başkan adayı Mümtaz Almışlar'a taziye ziyaretinde bulundu. 

Ak Parti Bayındır ilçe binasında konuşan ilçe başkanı Uğur Demirezen, 'Ak Parti bir idealin, bir misyonun ve bir mücadelenin partisidir. Ortaya koyduğu kalkınma ve demokratikleşme programı sayesinde ülkemizde çok önemli kalkınma hamleleri gerçekleştirilmiş ve demokratikleşme yolunda da çok büyük  mesafeler alınmıştır. Bu gerçekleri göz ardı etmek asla mümkün değildir' dedi.

Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş de '80 gün gibi bir zaman kaldı. Sevgi, saygı ve samimiyet parolası ile sayın Binali beyin çizdiği yolda el birliği ile birlik ve beraberlik içinde 2009'da almış olduğumuz Ak Belediyecilik bayrağını buradan da çoğaltarak ak belediyeciliği , ak hizmeti, güzel hizmeti İzmir'e Bayındır'dan gösterdiğimiz gibi İzmir'den de göstereceğiz' şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım ise 'Bayındır diyince iyice düşüneceksin . Bayındır bugünün değil  Osmanlı döneminin bile en önemli yerleşim yerlerinden birisidir. Çiçeğin başkentinin adıdır. Yaklaşık 600 işletme, 3 binin üzerinde çiçekçilik sektöründe insanlarımız çalışma yapıyor.  Bayındır çiçekçiliğin lokomotifi. Her yıl 100 milyon çiçek bu topraklarda yetişiyor ve  buradan da Türkiye'nin her tarafına, dünyanın her tarafına ihraç ediliyor. Sebzecilikte de hayvancılıkta da Bayındır'ın hatırı sayılır bir yeri var. Menderes havzasında günlük 1200 ton günlü süt işleniyor. Süt işleme tesisimiz var mı dersem buna evet demek mümkün değil. Sanayi tesisimiz ne kadar var desek bunda da maalesef istediğimiz cevabı göremiyoruz' dedi.

Yıldırım, kendisini dinleyen vatandaşlara çeşitli konularla ilgili konuşma yaptı.

Bakmadan Geçme