BİLSEM’li Öğrenciler Muğla’yı gururlandırdı

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), ‘Kutup Araştırma Projeleri Yarışması’nda üçüncülük ödülü kazandı. Türkiye genelinde 631...

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), 'Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nda üçüncülük ödülü kazandı. Türkiye genelinde 631 projenin yarıştığı ve Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde finale kalan 'Kutup Bölgelerine Yönelik Eğitici Çizgi Dizinin Geliştirilmesi: İbiş'in Rüyası' projesi, Muğla'dan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde ödülünü aldı. Öğrencileri kutup bilimleri konusunda çalışmaya teşvik etmek ve ülkeyi uluslararası bilimsel çevrelerde önde gelen ülkelerden biri yapmak amacıyla düzenlenen yarışmada, Muğla Bilim ve Sanat Merkezi'nin projesi üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmada öğrencileri Antarktika ve Arktik bölgelerde kutup bilimleri konusunda çalışmalar yapmaya teşvik etmek, kutup bilimleri alanında araştırmalar yapmaya yönlendirilen öğrencilerin bu alanda yapacakları nitelikli çalışmalarla ülkeyi uluslararası bilimsel çevrelerde önde gelen ülkelerden olmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

(İHA)

(ES)

 

 

Bakmadan Geçme