Bıçakçı'nın genç kadın sporcuları

Son günlerde kadına şiddetin oldukça artması, kadınların savunma sporuna olan ilgisini artırdı. Ödemiş'e bağlı Bıçakçı Mahallesi'nde...

Son günlerde kadına şiddetin oldukça artması, kadınların savunma sporuna olan ilgisini artırdı. Ödemiş'e bağlı Bıçakçı Mahallesi'nde yaşayan Nurten Becer ve Fatma Kılıç da Özgecan Aslan'ın öldürülmesinden sonra judoya başladılar ve bu sporu kadınlar ile çocuklara öğretmek için gönüllü oldular.

Nurten Becer, 'Altı yıl önce ablam bu spora başlamıştı. Özgecan Aslan olayından sonra babam, benim de başlamamı söyledi. Bu konuda çok destek verdi, hep arkamdaydı. İlk başlarda çok çıtkırıldımdım ama devam ettim' ifadelerini kullandı.

Fatma Kılıç da, 'Ben de kuzenlerim başlayınca merak saldım. Altı senedir birlikte yapıyoruz. Bence sadece erkeklerin yapabileceği bir spor değil. Kızlar daha iyi yapabilir ve daha iyi dereceleri olabilir. 6-10 yaş arası derslerini ayrı veriyoruz, 10 yaş ve üstüne de ayrı veriyoruz. Gençlik ve Spor Merkezi'nde olduğu için bu dersleri ücretsiz veriyoruz. Herkes yararlanabilsin, herkes öğrensin' diye konuştu.

Ücretsiz kurs veriyorlar

Verdikleri ücretsiz kurslar hakkında da bilgilendirmede bulunan genç sporculardan Nurten Becer, 'Kurslar, salı ve Perşembe günleri 13.30-15.00 arasında oluyor. Salı günleri 6-10 yaş arasını alıyoruz, Perşembe günleri ise 10 yaş ve üstüne ders veriyoruz.  Adnan Menderes Üniversitesi'nde okuyorum. Gönüllülük Çalışmaları diye dersim vardı. Neler yapabileceğimi düşündüm. Benim yeteneğim, judo üzerine olduğu için Ödemiş'te gerçekleştirebileceğimi düşündüm ve kurslar da böyle başladı' dedi.

Fatma Kılıç ise, 'Biz başlayınca Bıçakçı'daki diğer kızlar da başlamak istedi. Onlar da başlasın istiyoruz ancak oradaki imkanlarımız kötü olduğu için şu an onlara bir yardımımız olamıyor' ifadelerini kullandı.

'İnşallah örnek olurlar'

Bıçakçılı judoculara destek veren Antika Gayrimenkul'ün sahibi ve yazarımız Recep Yılmaz, süreci şu şekilde anlattı: 'Beni bir öğretmen arkadaşım aradı. 'Kızlarımız yarışmalara katılacaklar, destek olabilir miyiz?' dedi. Kızlarımız geldi, anlattılar, çok mutlu oldum. Bıçakçı'dan çıkıp bu şekilde kendilerini geliştirmeleri, beni çok mutlu etti. Kız çocuklarımızın kendilerini koruyabilecek seviyeye gelebilmeleri için bu desteği büyük memnuniyetle veriyoruz. Bir de ücretsiz ders verdiklerini öğrendiğimde çok mutlu oldum. Kendilerini yarışmaya göndereceğiz, destek oluyoruz. Bıçakçı'da da yapacak oldukları her faaliyette Antika Gayrimenkul olarak arkadaşlarımızın sonuna kadar arkalarındayız. Başarılarının devamını diliyoruz. İnşallah birçok kız çocuğumuza örnek olurlar.'

Pek çok dereceleri var

Judo sporunun faydalarını da anlatan gençler, 'Bu spor aynı zamanda zayıflatıyor, formu korumayı sağlıyor. Diğer sporlara göre en çok kalori yaktıran spor, dövüş sporları. O yüzden herkes yapmalı, en azından sağlıklı yaşamak için. Yarışmalara katılıyoruz. Yaklaşık 3-4 gün sonra Sakarya'da maçımız var. Daha önce de katıldık, derecelerimiz var. Ukrayna'ya gittik, orada dereceye girdik. Ödemiş'te kulüp olmadığı için destek çıkmıyorlar. Antika Gayrimenkul'e bize destek olduğu için çok teşekkür ederiz' şeklinde konuştu.

Özcan Çetin

Bakmadan Geçme