BEYDAĞ’DAN BAŞLADI, BAYINDIR’DA NOKTALADI

 Binali Yıldırım Ödemiş&rsquoe fakülte sözü verdi!  AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım&rsquoın seçim...

 Binali Yıldırım Ödemiş'e fakülte sözü verdi!

 AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın seçim turunun dünkü durakları Beydağ, Kiraz, Ödemiş ve Bayındır oldu. Yıldırım, Ödemiş'te fakülte sözü verdi. Yıldırım için Kaymakçı'da da dana kurban edildi.

Sabah saatlerinde AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile birlikte Beydağ'a gelen eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, önce partililerle görüştü, ardından da esnafları ziyaret etti. Daha sonra Kiraz'a geçen Yıldırım burada da Kiraz'a demiryolu, gölet ve duble yol sözü verdi. Yıldırım ayrıca Kiraz'daki 11 süt kooperatifinin de tek çatı altında birleşmesini istedi.

'ALAŞEHİR YOLU GENİŞLETİLECEK'

Yıldırım, Kiraz'da yaptığı konuşmada, 'İzmir-Tire-Ödemiş demiryolunu tamamen yeniledik. Şimdi bunu Kiraz'a da uzatacağız. Projesini yaptık, yatırıma alındıktan sonra yapımını gerçekleştireceğiz. Kiraz- Ödemiş- Bayındır yolunu bölünmüş yol haline getireceğiz. İki taraftan çalışarak en geç iki yılda çift gidiş geliş otoyol gibi yapacağız. Dört gölet yapacağız ikisine başladık ikisine de yakında başlayacağız.

Kiraz-Alaşehir yolunu yapımı için çalışmaya başladık ama zaman alacak. Şu anda etüt çalışmalarını yaptırıyorum. Kiraz'da arıtma tesisi çalışmıyormuş. O halde 30 Mart daha da önemli hale geliyor. İçme suyu şebekesinin hali nasıl? Buyur bakalım su medeniyet diyoruz. İçme suyu şebekesini yenilemek yürek ister. İnsana başınızın üstüne koymazsanız hizmet de olmaz. Hizmet bizim işimiz. Bunlar lütuf değil bunlar mutlaka yapılması gerekir. Asıl ekonomiyi canlandıracağız. İş, aş tesisleri kuracağız Kiraz'a. Kiraz'ın OSB'si var ama var mı yok mu belli değil. Baktılar yaprak kımıldamıyor. Sütte örgütlü 11 kooperatif güçlerini birleştirmeli ve Kiraz'a daha fazla katma değer sağlayacak şekilde değerlendirmeli. 365 gün 7/24 birlikteyiz. Her türlü sorununuzu çözeceğiz.'

KAYMAKÇI'DA DEVEYLE KARŞILANDI, DANA KURBAN EDİLDİ

Binali Yıldırım, Kiraz'dan sonraki durağı olan Kaymakçı beldesinde AK Parti bayraklarıyla süslenmiş bir deveyle karşılandı. Yıldırım için dana kurban edildi. Bir grup partili 'Aziz gidecek Binali gelecek' diyerek, slogan attı. Kaymakçı'dan coşkulu tezahüratlarla Ödemiş'e uğurlanan Yıldırım, AK Parti Ödemiş İlçe Binası önünde toplanan bir grup partiliye hitap etti.

'YAVAŞ KONUŞURUM SOYADIM GİBİ İŞ YAPARIM'

Yıldırım burada da, '2011 genel seçimleri öncesi buraya geldiğimde süt fiyatları 50 kuruşun altına düşmüştü 35 kuruştu. Şimdi böyle bir derdiniz var mı? Yok. Patatesle ilgili derdiniz var mı? Yok. Çünkü sizin geleceğinizi düşünen bir iktidar var onun için olmaz. Ödemiş Devlet Hastanesi'nin temelini attık, kaba inşaatı bitti. Ödemiş sadece fidancılığın süs bitkilerinin merkezi değil aynı zamanda sağlığın da merkezi. Kilometrelerce laf söyleyip bir arpa boyu iş yapmayanlardan değiliz. Kilometrelerce yol yapıp sadece bir arpa boyu konuşanlardanız. Benim adım Binali Yıldırım. Ben yavaş konuşurum ama soyadım gibi iş yaparım' dedi.

ÖDEMİŞ'E FAKÜLTE SÖZÜ

Yıldırım, Ödemiş'e fakülte sözü vererek, 'Buraya gelmeden önce TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüştüm. Ekonomi ve Ticaret Üniversitesi'nin bir fakültesi Ödemiş'e açılacak. Müjdeyi veriyorum. Bir fakülteniz oldu. Hayırlı uğurlu olsun' dedi.

'BERABER YÜRÜDÜK DUBLE YOLLARDA!'

Yıldırım konuşmasının sonunda 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' adlı şarkının sözlerini değiştirerek, 'Beraber yürüdük duble yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi söylediğim tüm şarkılarda bana her şey Ödemiş'i hatırlatıyor. Bana her şey İzmir'i hatırlatıyor' şeklinde okudu, alandakiler de tekrarladı.

Yıldırım, AK Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı'nda İlçe Başkanı Ali Hadim'le görüşürken, AK Parti'den Urla Belediye Başkan Aday Adayı olan eski Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak da vatandaşların ilgi odağı oldu. Birçok vatandaş golcü Tanju ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı partililerin alanda kefenlerle Yıldırım'ın konuşmasını dinlemesi dikkatlerden kaçmadı.

'DEMİRYOLU ÇİFT HAT OLACAK'

Yıldırım, buradaki görüşmenin ardından Ödemiş Ticaret Odası'na geldi. Ticaret Odası'nda Başkan Kasım Sevin ve yöneticilerin karşıladığı Yıldırım, konferans salonunda oda yönetimine ve partililere seslendi.

Yıldırım, TOBB Üniversitesi'nin fakülte sözünün yanı sıra bölgesel ürünlerle ilgili mutlaka dört yıllık bir fakültenin daha Ödemiş'e kazandırılacağını ve gençlerin bölgeden göçünün engelleneceğini söyledi. Tek hatlı olan demiryolunun çift hatlı hale getirileceğini belirten Yıldırım, Ödemişlilerin de desteğiyle hem İzmir'i, hem de Ödemiş yeniden kalkındıracaklarını söyledi ve 30 Mart için destek istedi.

Yıldırım'ın Ödemiş'teki son durağı Hükümet Konağı oldu. Yıldırım ve beraberindekiler Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Yıldırım, 17.30 sularında Ödemiş'ten ayrılarak Bayındır'a hareket etti.

Başar Uçar – Kerem Karamanlıoğlu

 

 

Bakmadan Geçme