Beydağ'da sergi heyecanı

  Beydağ Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce Çamlık Mahallesi'nde birbirinden güzel eserler sergiyle tanıtıldı. Serginin açılışına Beydağ...

 

Beydağ Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce Çamlık Mahallesi'nde birbirinden güzel eserler sergiyle tanıtıldı. Serginin açılışına Beydağ Kaymakamı Gürkan Üçüncü, Beydağ Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Erhun Yıldız, Beydağ Kütüphane Müdürü Şevki Kayaturan başta olmak üzere ilçede görev yapan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Çamlık Mahallesi sakinleri katıldılar.

 

Bir kurs dönemini daha bitirdiklerini dile getiren Beydağ Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sunullah Desticioğlu, 'Beşikten mezara kadar öğrenmeyi düstur edinen bir hayat boyu öğrenme kurumu olarak hedefimiz, öğrenen bireyden öğrenen topluma dönüşümü gerçekleştirmektir. Beydağ Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak bu öğretim yılında okuma yazma kursları, meslek kursları ve sosyal kültürel kurslar açtık. Şu an itibariyle 64 kurs açılmış olup 1040 kişiye hizmet verilmiştir. EUROSTAT 2016 verilerine göre Türkiye'de hayat boyu öğrenmeye katılım oranı %5,8'dir. Beydağ'da ise bu oran % 8,3'tür. Bu oran bizi sevindirmekle beraber bunu daha da arttırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Açılan kurslarımızın büyük çoğunluğu, meslek edindirici ve gelir getirici kurslar olmuştur. Önümüzdeki aylarda ise istekler doğrultusunda daha çok gelir getirici ve istihdama yönelik kursların açılabilmesi ile ilgili çalışmalar yapılması ve kursların açılması planlanmaktadır.

İlçe merkezinde ve köylerde Fidan Yetiştiriciliği ve Budama, Süt Sığırı Yetiştiriciliği, Hayvan Sağlığı ve Koyun Yetiştiriciliği, Bilgisayar Kullanımı, Arıcılık, Evde İlk Yardım, Aile İçi Sosyal Şiddet, Aile Eğitimi, Hasta Kayıt Kabul Kursu, Kalorifer Ateşçiliği, Ceviz Ağacı Yetiştiriciliği, Diksiyon, Ağaç Aşılamanın Teknikleri, İş Hayatında İletişim, Uyuşturucu Madde Kullanımının Zararları, İpek Böcekçiliği ve Dokuma Kursu, Nakış Kursu açılmıştır, bazılarının ise açılması planlanmaktadır. İş-Kur ile ortaklaşa İğne Oyası Kursu ve Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü ile ortaklaşa Bitki Zararlıları ile Mücadele Kursu açılmış olup kursu başarı ile bitiren kursiyerlere biraz sonra belgeleri verilecektir.

Yapmış olduğumuz bütün faaliyetlerimizde desteğini bizden esirgemeyen başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve şube müdürlerimize, ilçemizin değerli yöneticilerine, sivil toplum örgütleri temsilcilerine, Esnaf Odası Başkanımıza, Ziraat Odası Başkanımıza, Beydağlı Sürücü Kursu Müdürü'ne, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanımıza, Süt Birliği Başkanımıza, değerli iş adamı Halil İbrahim Yüksel Bey'e ve Saygıdeğer Çamlık Mahallesi Muhtarı'na çok teşekkür ederiz' dedi.

 

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme