BEYDAĞ BARAJININ YARISI DOLDU

Başar Uçar – Küçük Menderes Sulama Projesiyle yaklaşık 19 bin 650 hektar tarım arazisine hayat vermesi...

Başar Uçar – Küçük Menderes Sulama Projesiyle yaklaşık 19 bin 650 hektar tarım arazisine hayat vermesi beklenen Beydağ Barajı'na yağışlı geçen günler yaradı. Barajda doluluk oranı son yağışların ardından %52'yi aştı.

Yılbaşından bu yana sık sık yağışlı günler geçiren Küçük Menderes havzasında dereler coşarken, Bozdağlar'dan doğan Küçük Menderes Nehri'nin suyunu depolayan Beydağ Barajı'nda su miktarı 128 milyon metreküpe ulaştı. 23 Aralık 2014 tarihinde 78 milyon metreküp olan su miktarı yaklaşık 4 ayda 50 milyon metreküp artış gösterdi. Son yağışlarla birlikte barajın doluluk seviyesi yarıyı geçti. Baraj çevresinde yaz aylarında görülebilen yapılar da birer birer su altında kaldı. Küçük Menderes'in barajdan sonraki yatağı Tasavra Çayı'nın suyuyla coştu.

DOLULUK %50'Yİ AŞTI

Toplam kapasitesi 248 milyon metreküp olan Beydağ Barajı'nda doluluk oranının her geçen gün arttığını kaydeden Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, 'Bölgemizde son yılların en yağışlı mevsimi yaşanıyor. Bu durum Beydağ Barajı'na da yansıyor. Yaklaşık 4 ayda 50 milyon metreküp artış ölçüldü. Yağışların sürmesinin yanı sıra Küçük Menderes'in kaynağı olan Bozdağlar'da karların erimesiyle de bir süre daha baraj beslenmeye devam edecektir diye düşünüyoruz.

Sulama sezonuna son yılların en yüksek doluluk rakamlarıyla başlayabiliriz. Son yıllarda kurak geçen mevsimleri unutmadan suyumuzun her damlasını korumak, israf olmasına izin vermemek için tedbirlerimizi daha da sıkı hale getirmeye devam edeceğiz' dedi.

Bakmadan Geçme