BERKAY KIRAATHANESİ'NDE SAHUR YEMEĞİ GELENEĞİ

Ödemiş'te Köprübaşı mevkii Cumhuriyet Ortaokulu karşısında bulunan Berkay Kıraathanesi sahur geleneğine devam ediyor. Her yıl kıraathane...

Ödemiş'te Köprübaşı mevkii Cumhuriyet Ortaokulu karşısında bulunan Berkay Kıraathanesi sahur geleneğine devam ediyor. Her yıl kıraathane sahibi Mehmet Çetin Birgili tarafından organize edilen sahur yemeği ikramı hayırseverlerin desteğiyle sürüyor. Berkay Kıraathanesi'nin sahur yemeğine başlama hikayesi ise şöyle: Berkay Kıraathanesi 24 saat açık olan bir kıraathane. Bundan dolayı da gece dışarıda kalan garibanlar ve evsizler de bu kıraathanede ısınırlar. Bir Ramazan Ayı zamanında davulcular kıraathanenin önünden geçtiği sırada kıraathanede oturan garibanlar kendi aralarında, şimdi herkes evlerinde sıcak yemeklerini yiyorlardır ne güzel, diye konuşurlar. Kıraathane sahibi Mehmet Bey bu konuşmaya kulak misafiri olur. Bu konuda bir şeyler yapması gerektiğini düşünen Mehmet Bey hemen orada bulunan garibanlara pide ikram eder. O sırada kıraathanedeki diğer müşteriler bu olaya şahit olurlar ve Mehmet Bey'in hayırseverliği çok hoşlarına gider. Kendileri de ikramda bulunmak istediklerini dile getirirler. Ve bundan sonra Mehmet Bey'in koordine etmesiyle bu sahur uygulaması yıllardır devam edip gider. Daha önceki yıllarda bu uygulamadan haberdar olan Belediye Başkanları ve Kaymakamlar da sahur vakti gelip bu etkinliğe katılırlar.

Bu yıl da bu uygulama kaldığı yerden devam etti. Kıraathane sahibi Mehmet Çetin Birgili koordinasyonunda Ödemişli hayırseverlerin de desteği ile ilk sahur yemeği verildi. Konuyla ilgili Tv9 İzmir kanalına konuşan Mehmet Çetin Birgili, bu Ramazan için 15 günlük sahur programımız hazır, kalan 14 gün için hayırseverlerimizi kıraathanemize davet ediyorum, dedi.

Hayırseverliği ile tanınan Mehmet Çetin Birgili aynı zamanda kan bağışı kampanyaları ile de adından sıkça söz ettirmekte. Her yıl kendi çalışma ve gayretiyle kan bağışı kampanyası düzenlemekte. Bu yıl 22. sini düzenlediği kan bağışı kampanyasına 110 bağışçı katılarak rekor kırmıştır.

Bakmadan Geçme