Bentler iki yılda iki kez çöktü

Küçük Menderes Nehri üzerinde inşa edilen beton bentler, yapılışının üstünden iki yıl geçmesine rağmen iki kez...

Küçük Menderes Nehri üzerinde inşa edilen beton bentler, yapılışının üstünden iki yıl geçmesine rağmen iki kez patladı. Vatandaşlar, çöken onlarca beton bendin bir yıl bile dayanmadığını belirterek konuyla ilgili araştırma yapılmasını ve bir an önce yeniden sağlamlaştırılmasını istediler.  

Kiraz'dan doğup Selçuk'ta denize dökülen Küçük Menderes Nehri üstünde inşa edilen Beydağ Barajı, çıkışından itibaren yapılan yatak düzenlemesi çerçevesinde nehir yatağına inşa edilen bentler, birkaç yıl içerisinde birer birer çöktü.

2012 yılında DSİ Genel Müdürlüğü'nce başlatılan ıslah ve ana yatak düzenleme çalışmaları için inşa edilen bentlerin kontrollü su bırakılmasına rağmen akan suya dayanamadığını iddia eden vatandaşlar, bentlerin yeniden inşa edilmemesi halinde nehir yatağında yapılan ıslah çalışmalarının da boşa yapılmış olacağını kaydettiler.

Edinilen bilgilere göre 2015 yılı fiyatlarıyla 27 milyon liraya mal olan projede nehir yatağının kıyıları taş tahkimat ve gablon şilte ile kaplandı. Proje ile suyun kontrollü akışının sağlanması hedeflendi.

Bozulan bentlerin çevresinde arazileri bulunan Kaymakçı Mahallesi Muhtarı Şakir Balcılar, konu hakkında Valilik makamına bir dosya sunduklarını belirterek DSİ'nin bölgeye ilgi göstermesini istediklerini söyledi.

Haber: Özcan Çetin

Bakmadan Geçme