BELEDİYE MECLİSİNDE YOĞUN MESAİ BOL TARTIŞMA

 Ödemiş Belediye Meclisi´nin nisan ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Mahmut Badem başkanlığında oldukça hareketli geçti. Faaliyet...

 Ödemiş Belediye Meclisi´nin nisan ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Mahmut Badem başkanlığında oldukça hareketli geçti. Faaliyet raporunun oy çokluğuyla onaylandığı gözlenirken encümen ve komisyon seçimleri yapıldı. Başkan Badem, doğalgazdan Fen Lisesi binasına, Ödemiş OSB'den Ege Üniversitesi yüksekokullarında açılacak yeni bölümlere kadar birçok gelişmeyi mecliste açıkladı.

EK GÜNDEM ÖNERİLERİNDEN BİRİ KABUL EDİLDİ

Toplantıda gündeme geçilmeden önce İstanbul Adliyesi´ndeki makamında rehin alındıktan sonra şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz´ın, adının Süleyman Demirel Mahallesi´nde bir sokağa verilmesi AK Parti tarafından ek gündem maddesi olarak önerildi.

CHP grubu da Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından azarlandıktan sonra kendisi için düzenlen Saygı Yürüyüşünde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden TÜBİTAK ödüllü öğretmen Halil Serkan Öz´ün adının bir sokağa verilmesinin ek gündem maddesi olarak görüşülmesini önerdi.

'KENDİ ŞEHRİNDE ADININ VERİLMESİ DAHA UYGUN'

MHP grubundan Ceyhun Kınlı öğretmenin vefatından üzüntü duyduklarını belirterek, ´Buna karşın kendi şehrinde adının verilmesi daha uygun´ dedi.

Savcı Kiraz´ın şehit olduğunu ve tüm yurtta belediyelerin cadde ve sokaklarda şehit adlarını yaşattığını hatırlatan Başkan Badem, Öz´ün adının Yalova´da bir sokağa verilmesinin daha uygun olduğunu ifade etti. Badem, ´Başka şehirde ve topluma mal olmuş bir isim değil. Biz de üzüldük, öğretmenler başımızın tacı. MHP´li arkadaşımızın söylediklerine katılıyorum´ dedi.

CHP grubunun Öz'ün adının verilmesi konusundaki önerisi AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla oy çokluğuyla reddedildi. Savcı Kiraz'ın isminin verilmesi konusundaki ek gündem maddesi kabul edildi.

GÜLER'DEN BOL TEŞEKKÜR

Ödemiş'in bazı mahallelerindeki trafo çalışmaları için yapılan imar plan tadilatı ilk gündem maddesi olarak oybirliğiyle meclisten geçti. Denetim Komisyonu'nun hazırladığı rapor da meclis üyelerinin bilgisine sunuldu. Başkan Badem ve üç partiden meclis üyeleri Denetim Komisyonu üyelerine titiz şekilde hazırladıkları rapor için teşekkür etti.

Her yıl nisan ayında görüşülen faaliyet raporu için AK Parti Grubu adına Halil Güler meclise başkanlık yaptı. Başkan Mahmut Badem'in 18 kilometrekareden 1080 kilometrekareye yükselen hizmet alanında fazlasıyla çalıştığını emek verdiğini belirten Güler, belediyeciliğin dışarıdan gözüktüğü gibi bir iş olmadığını belirterek Başkan Badem'e teşekkür etti. Güler ayrıca Ankara temaslarından dolayı da Badem'e teşekkür ederek, performans raporunda hedeflere %80 oranında ulaşıldığını kaydetti.

GÜLDÜRÜR, BADEM'İN SEÇİM BİLDİRGESİYLE DEĞERLENDİRME YAPTI

CHP grubunun raporu olumsuz bulduğunu belirten meclis üyesi Mustafa Güldürür, Belediye Başkanı Mahmut Badem´in seçim bildirgesini okuyarak 1 yıllık performansının yetersiz olduğunu aktardı. 5 yıllık görev süresinin %20'sinin tamamlandığını belirten Güldürür, seçimler öncesi açıklanan projelerin ne zaman hayata geçirileceğini sordu.

MHP grubu adına konuşan Ceyhun Kınlı da Badem'in seçim öncesi verdiği sözlerin ne kadarını gerçekleştireceği konusunda yakından takipçi olduklarını ifade etti.

'YATIRIMLAR İÇİN SEÇİMLERİ BEKLEMİYORUZ'

AK Parti grubundan Zekeriya Karabıyık bir yılda büyük projeleri hemen bitirmenin mümkün olmadığını belirterek, '30 milyon liralık borca, %0,51 ile verilen ihalelere karşın Ödemiş Belediyesi her yere hizmet götürdü' dedi. Karabıyık'a seslenen CHP'li üye Nazan Dönmez, 'Bunlar artık bayatladı, başka şeyler bulun' ifadelerini kullandı.

Geniş tartışmaların ardından söz alan Başkan Mahmut Badem, ´Yıllarca bitmeyen Beydağ Barajı da hayaldi, bitirildi. Sökülmesi konuşulan demiryolunun iki kez rayları yenilendi. Ödemiş'teki meslek yüksekokullarının bölümleri kapatılırken o zaman bu belediyeyi yönetenlerin niye sesi çıkmıyordu? Seçimleri beklemeden söz verdiklerimizi yapacağız. Seçimlere 8 ay kala yatırım yapıp seçimi beklemeyeceğiz Ama her yerde de Ödemiş'in tesisleri giderken nasıl sessiz kalındığını anlatacağız´ dedi.

'İZMİR'İN MALLLARI BAKANLIKLARA VERİLİRKEN TEPKİ VERDİNİZ Mİ?'

Badem'in Büyükşehir Belediyesi'nin Ödemiş Belediyesi ile ortaklaşa inşa ettiği hal ve et entegre tesislerini adeta derdest ettiğini söylemesi üzerine CHP´li üye Erol Soyuer, söz konusu tesislerin 20 Mart 2014´te Valilik kararıyla Büyükşehir Belediyesi'ne verildiğini açıkladı. Soyuer, Büyükşehir'in CHP'li belediyelerin bulunduğu ilçelerde de aynı tesisleri devraldığını ve Ödemiş'teki tesislerde de Ödemişli işçilerin çalışacağını belirterek, 'Peki siz İzmir'in mallarına tekerlek takılmayacak denilip bakanlıklara devredildiği dönemde partinizin İzmir İl Başkan Yardımcısı olarak tepki verip mallara sahip çıktınız mı' diye sordu.

'30 MART SONRASI EK PROTOKOL İMZALANDI'

Başkan Badem ise hal için yerel seçimlerden 45 gün sonra 14 Mayıs 2014´te Büyükşehir´le ek protokol imzaladıklarını hatırlatarak, Ödemiş'in hakkını hukuk zemininde aramaya devam edeceklerini vurguladı. Badem, 'Biz bu tesisleri vermeyiz demedik, burada da bir irade olduğunu anlattık. Tek taraflı iradeyle bu iş olmaz' ifadelerini kullandı. Ödemiş Belediye Meclisi'nde son yıllarda oybirliğiyle onaylanan faaliyet raporu bu kez AK Partili ve MHP'li üyelerin oylarıyla oy çokluğuyla onaylandı.

ENCÜMENDE MHP'DEN KINLI GÖREV ALDI

Toplantıda yeni dönemde görev yapacak encümen üyeleri de belirlendi. AK Parti grubu adına konuşan Hayrettin Özbudak, AK Parti grubunun şehri beraber yönetme anlayışı çerçevesinde komisyonlarda görev alamayan MHP grubundan encümen üyeliği için bir isim istedi. Gizli oylama ile yapılan seçimle Ödemiş Belediye Encümeni´ne AK Parti´den Halil Kartal ve Selahattin Kundak, MHP grubundan da Ceyhun Kınlı seçildi. Gizli oylamada Halil Kartal ve Selahattin Kundak 19'ar oy, Ceyhun Kınlı da 20 oy aldı. Sandıktan 12 oy zarfı boş çıktı.

Encümen seçimlerinin ardından komisyon üyelerinin açık oyla seçimine geçildi. Komisyonların üye sayısı yine 5 olarak belirlendi.

KOMİSYON SEÇİMLERİ

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AK Parti'den Şakir Gelen, İsmail Dadal, Serkan Ekrem; CHP'den de Gülşen Arıkan ve Ruhi Şenöz görev aldı. İmar Komisyonu'nda AK Parti'den Yasemin Bezmez, Hasan Gürgen, İpek Yılmaz; CHP'den Hayrettin Çamlıbel ve Özkan Akgün yer aldı.

Hukuk Komisyonu'na AK Parti'den Abdülkadir Karaerkek, Halil Kartal ve Halil Güler seçilirken CHP'den de Nazan Dönmez ve Ali Demirel görev aldı. Sağlık Komisyonu'nda AK Parti'den Hayrettin Özbudak, Zekeriya Karabıyık, Özlem Katırcı; CHP'den de Mustafa Güldürür ve Erol Soyuer görev aldı. Yardım komisyonunda Özlem Katırcı, İpek Yılmaz ve Sezer Türkmenoğlu bir kez daha görev aldı. Eğitim Bölgeler Danışma Kurulu'na oyçokluğuyla AK Parti grubundan Halil Deveci seçildi.

İZSU'nun Seyrekli'de açmak istediği iki adet sondaj kuyusu ilgili komisyonlara havale edildi. Belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne 400 bin lira ödenek aktarılması da oybirliğiyle meclisten geçti.

ORTAÇ SOKAK

Yeni Ödemiş Devlet Hastanesi'nden 125. Yıl Kültürpark'a dek uzanan Ortaç Sokak'a İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un adının verilmesi ve caddeye dönüştürülmesi konusunda Başkan Badem açıklamalarda bulundu.

Ortaç Sokak isminin ilçede 9 ay belediye başkanlığı yapan Şevki Ortaç anısına verildiğini henüz öğrendiğini aktaran Badem, bu nedenle konunun yeniden komisyonda görüşülmesinin daha uygun olacağını ve Mehmet Akif Ersoy'un adının yine önemli bir caddeye verilmesi yönünde çalışma yapacaklarını söyledi. AK Partili üye İpek Yılmaz da Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatarak ulusal kurtuluş mücadelesindeki önemini vurguladı. Bu madde yeniden görüşülmek üzere İmar Komisyonu'na havale edildi.

YENİ MAHALLELERİN İÇKİLİ YERLER BÖLGESİ

Bütünşehir Yasası ile birlikte ilçeye bağlanan yeni mahallelerdeki içkili yerler bölgelerinin belirlenmesi konusu da İmar-Hukuk Ortak Komisyonu'na sevk edildi. Başkan Badem, merkezdeki 16 mahalle dışında kalan yeni mahallelerin içkili yerler bölgelerini belirleyeceklerini bildirdi.

'DOĞALGAZ 2017 YILBAŞINDA ÖDEMİŞ'TE'

Toplantıda İzmirgaz´ın doğalgaz dağıtım işleri için lisans alanına hava kirliliğinin pençesindeki Ödemiş´i dahil etmesi meclisten oybirliğiyle geçti. Normal sürecin ilerlemesi durumunda 2017 yılı başlarında Ödemiş´in doğalgaza kavuşmasının hayal olmadığını belirten Başkan Badem, uzun ince bir yolun sonunda Ödemişlilere müjde vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

MHP'li üye Anıl Selek, doğalgaz konusunu yakından takip etmeyi sürdüreceklerini belirterek, Başkan Badem'e girişimlerinden dolayı teşekkür etti. CHP'li üye Nazan Dönmez Ödemiş'e doğalgaz geleceğine inanmadığını ifade ederek, Badem'in doğalgaz ve il olma konusunu genel seçim için gündemde tuttuğunu öne sürdü.

Gündemin tamamlanmasının ardından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz´ın, adının Süleyman Demirel Mahallesi´nde bir sokağa verilmesi görüşüldü. Konu İmar Komisyonu'na sevk edildi.

'FEN LİSESİ İÇİN İNŞAAT RUHSATI ÇIKARTILABİLİR'

Dilek ve temenniler bölümünde Ödemiş'e yönelik yatırımlarla ilgili gelişmeleri paylaşan Başkan Mahmut Badem, Ödemiş Fen Lisesi'nin bina sorununu çözmek üzere belediye olarak inisiyatif aldıklarını ve yeni bina inşaatı için inşaat ruhsatı çıkarılmasının hiçbir engel kalmadığını açıkladı. Badem, 16 derslikli fen lisesi binası ile birlikte 200'er öğrencilik Fen Lisesi ve İmam Hatip Lisesi pansiyonları ve spor salonunun da Birgi yolundaki bölgede inşa edileceğini ruhsatı 7 Nisan Salı günü itibariyle kesmeye hazır olduklarını bildirdi.

'ÇAĞRI MERKEZİ İÇİN KİRA SÖZLEŞMESİ İMZALANDI'

Ödemiş'te yeni bir meslek lisesinin de inşaatına başlanacağını anlatan Badem, seçim sözleri arasında yer alan ve istihdama katkı sunması beklenen çağrı merkezi için Türk Telekom'un belediyeye ait otogar üstündeki tesisleri kullanacağını ve kira sözleşmesinin imzalandığını ifade etti.

'YÜKSEKOKULLARA İKİ YENİ BÖLÜM'

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nde 18 parselin satış aşamasına geldiğini de duyuran Badem, ilçedeki Ege Üniversitesi'ne ait yüksekokullarda veteriner teknikerliği ve yaşlı bakımı bölümlerinin açılacağını da sözlerine ekledi. AK Parti ve CHP'nin kadın ve gençlik kolları üyelerinin de yakından takip ettiği toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

<!--[if gte mso 9]>

Bakmadan Geçme