BELEDİYE MECLİSİ YENİ YILDA YENİ ADRESİNDE TOPLANDI

BADEM: &ldquo2017 KIŞINDA ÖDEMİŞ&rsquoTE DOĞALGAZ KULLANILACAK&rdquo Ödemiş Belediye Meclisi&rsquonin 2016 yılındaki ilk toplantısı Mahmut Badem başkanlığında...

BADEM: '2017 KIŞINDA ÖDEMİŞ'TE DOĞALGAZ KULLANILACAK'

Ödemiş Belediye Meclisi'nin 2016 yılındaki ilk toplantısı Mahmut Badem başkanlığında belediye hizmet binasındaki yeni meclis salonunda yapıldı. Daha önce Ağır Ceza Mahkemesi olan salon toplantı salonu olarak hizmete açıldı. Yılın ilk toplantısında Denetim Komisyonu'nun üyeleri belirlendi.

Yeni adresteki yılın ilk toplantısında 17 gündem maddesi görüşüldü. Başkan Mahmut Badem yıllarca Ağır Ceza Mahkemesi salonu olarak kullanılan salonda Ödemiş'e hizmet için güzel kararlar almayı dilediklerini belirtti.

Gölcük'teki kıyı düzenlemesi çerçevesinde pazar yerinin kaldırılması konusunda Pazaryeri Kuruluş Komisyonu'nun aldığı karar oybirliğiyle kabul edildi.

Ödemiş'te doğalgaz dağıtım hattı projesi çerçevesinde 13 adet bölge regülatörü yerlerinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planına işlenmesi konusu İmar Komisyonu'na oybirliğiyle havale edildi. Hürriyet Mahallesi'ndeki taşınmaz kamulaştırması konusu da yine oybirliğiyle İmar Komisyonu'na gönderildi.

 

TÜRK TELEKOM İLE İŞBİRLİĞİ

Binalardaki haberleşme altyapısının standartlara uygun yapılması ve vatandaşa mümkün olan en kısa sürede en üst seviyede hizmet götürülmesi, ruhsata tabi her türlü bina ve sitelerin dahili telefon tesisatı projesinin onaylanması için Türk Telekomünikasyon A.Ş. adına Türk Telekom Batı-1 Bölge Müdürlüğü ile Ödemiş Belediyesi arasında işbirliği protokolü yapılması konusunda Başkan Mahmut Badem'e yetki verilmesi de oybirliğiyle meclisten geçti. AK Partili üye Zekeriya Karabıyık, Türk Telekom'un fiber internet altyapısının Ödemiş'te güçlendirilmesi için çalışma yapılmasını istedi.

2016 yılı evsel katı atık toplama ve taşıma bedelleri konusu Plan-Bütçe Komisyonu'na oybirliğiyle gönderilirken Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü'nün  'İntörn Ebe Eğitimi Uygulama' projesi için Ödemiş Belediyesi ile yapılacak işbirliği protokolü oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Badem, proje kapsamında Ödemiş'te staj yapacak kız öğrencilere barınma imkanı ve sabah kahvaltısı sunacaklarını açıkladı.

 

DENETİM KOMİSYONU SEÇİMİ

Daha sonra Denetim Komisyonu'nda görev yapacak üye sayısı belirlendi. AK Parti ve CHP grubunun oylarıyla komisyonun üye sayısı 5 olarak belirlendi. Başkan Badem, mevzuat gereği MHP grubundan üye alamadıklarını açıkladı.

AK Parti grubu komisyona İpek Yılmaz, Selahattin Kundak ve Abdülkadir Karaerkek'i önerirken CHP grubu da Sezer Türkmenoğlu ve Ali Demirel'i önerdi. Gizli oylama sonucunda AK Parti grubu adayları 29'ar oy aldı, CHP grubu adayları Ali Demirel 28, Sezer Türkmenoğlu da 27 oyla Denetim Komisyonu'na seçildi.

Toplantının ek gündem maddesinde ise Bütünşehir Yasası sonrası köylerde Ödemiş Belediyesi'ne devredilen cami lojmanlarının Ödemiş Müftülüğü'ne tahsisi yer aldı. Bu tahsis talebi de oybirliğiyle meclisten geçti.

 

TAŞERON İŞÇİLERİN SÖZLEŞMELERİ

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Mahmut Badem, taşeron işçilerinin 2016 yılı sözleşmelerinin hazırlığının sürdüğünü belirterek, 'Yarın veya en geç çarşamba günü imzalar atılacak. Bu konuda bir sıkıntı yok' dedi.

TOKİ'nin emeklilere sunduğu ev fırsatı konusunda tek başvuru noktasının Ödemiş Belediyesi olduğunu açıklayan Badem, ilk günde 50 başvurunun yapıldığına dikkati çekti. Badem, Birgi'deki tarihi Jandarma karakolunun restorasyonu ve yağhanenin kamulaştırılması konusunda İzmir Valisi Mustafa Toprak'tan destek sözü aldıklarını açıkladı. Badem, iki konu için yaklaşık 860 bin liralık bir ödenekle Birgi için çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

 

DOĞALGAZ 2017'DE ÖDEMİŞ'TE

Ödemiş'e doğalgaz getirilmesi ve doğalgazın konutlara dağıtımı konusunda İzmirgaz'ın iki ihaleye çıktığını ve imza sürecinin beklendiğini belirten Badem, Tire'den Ödemiş'e boru hattı için kısa sürede çalışmalara başlanacağını ifade etti. Badem, 2017 kış mevsiminde Ödemişlilerin doğalgaz kullanabileceğini kaydetti.

125. Yıl Kültürpark'ta montajı tamamlanan gezinti treninin çocukların hizmetine sunulacağını kaydeden Badem, çocuklara sömestre hediyesi olarak 1 ay boyunca trenin ücretsiz olacağını sözlerine ekledi.

CHP'li üye Mustafa Güldürür tüm meclis üyelerinin ve belediye personelinin yeni yılını kutlarken AK Partili üye Özlem Katırcı hem yeni yılı kutladı hem de yeni meclis salonunun Ödemiş'e hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti. MHP'li üye Ceyhun Kınlı da Güneydoğu'dan gelen şehit haberleriyle canlarının yandığını ifade ederek, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, Türk Milleti'ne de başsağlığı diledi. Başkan Badem de şehitleri anarken toplantı meclis salonundaki ilk hatıra fotoğrafının çekimi ile son buldu.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme