Belediye işçileri sokağa indi: İzmir’de hayat durdu

İzmir'de de DİSK/Genel-İş üyeleri SGK İzmir İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen belediye işçileri çalışma koşullarında...

İzmir'de de DİSK/Genel-İş üyeleri SGK İzmir İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen belediye işçileri çalışma koşullarında iyileştirme istedi. DİSK/Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan'ın da katılımıyla basın açıklaması düzenlendi.

'BELEDİYE İŞÇİLERİ HAKLARINI ALACAK'

Mücadelenin başladığına dikkat çeken Remzi Çalışan, 'Merkezi hükümetin uygulamaları ve belediye işverenleri arasında sıkışıp kalmayacağız. Mücadelemizi başlattık ucu nereye giderse gitsin devam edeceğiz. 'Haksızlığa hukuksuzluğa karşı ayaktayız. DİSK, Genel-İş Sendikası, ayağa kalkarsa kalkar. Bu zorlu süreçte özellikle emeğe yönelik saldırıların olduğu, hayta pahalılığı olduğu dönemde ücretler eriyor. Biz bu bozuk düzenin arasında kalmayacağımızı söylemek için buradayız. Belediye işçileri, susmayacak. Haykıracağız. Tüm belediye işçilerinin ücretleri derhal iyileştirilmelidir diyoruz. Belediye şirketi işçilerine yapılan ayrımcılık son bulunmalıdır. Belediye şirketi işçilerinin analarının ak sütü kadar helal olan kadro hakkı verilmelidir. Belediye işçileri, iki ara bir derede kalmayı artık kabul etmeyecek. Haklarımızı alacağız' diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grev halayı çekildi.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme