Beko, Ödemiş'e geldi

CHP 27. Dönem İzmir Milletvekili Kani Beko, cumartesi günü Ödemiş’e geldi. CHP İlçe Teşkilatı’nda Ödemişli parti...

CHP 27. Dönem İzmir Milletvekili Kani Beko, cumartesi günü Ödemiş'e geldi. CHP İlçe Teşkilatı'nda Ödemişli parti üyeleriyle buluşan Beko, Türkiye'nin gidişatını anlattı, 'Tünelin ucuna bakıyorum, ucu görünüyor. Tünelin ucunda yar saçların lüle lüle, saray sana güle güle var' dedi.

Saat 15.00'te gerçekleşen buluşmada açılış konuşması yapan CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, konuşmasını şu anekdotla sonlandırdı: 'Güney Afrika'da bir üniversitenin girişine bir yazı yazılmış. Bir ülkeyi yok etmek için atom bombası ya da uzun menzilli füzelere ihtiyaç yoktur. Bunun için eğitimin seviyesini düşürmek ve kopya çekilmesine müsaade etmek yeterlidir. Bunun sonucunda hastalar, doktorların elinde can verir. Binalar, mühendislerin elinde çöker. Para, ekonomistlerin elinde kaybolur. İnsanlık, dinci akademisyenlerin elinde ölür. Adalet, hakimlerin elinde yok olur.'

Konuşmasını anekdotla sonlandırdı

Halis'in konuşmasının ardından söz alan Beko ise, 'Bugün başını yastığa koyan üç milyon insan, ne yazık ki aç uyuyor. Bir diğer taraftan bakıyorsunuz, Ankara'nın tam göbeğinde bir saray var. Sarayın bir dakikasının gideri, 2325 lira. Asgari ücretle çalışan arkadaşımız, 2324 lirayı alabilmek için bir ay çalışıyor. Siz karda kışta bir ay çalışıyorsunuz, 2324 lira para kazanıyorsunuz. Oysa sarayın bir dakikalık gideri, asgari ücretlinin bir aylık maaşı kadar. Bu ülkedeki işsizlik, doksan ülkenin nüfusu kadar' açıklamalarında bulundu.

'İşin şakası yok'

Beko, 'Ulusal Kurtuluş Savaşı sonrası dedelerimizin ve babalarımızın tırnaklarıyla oluşturmuş olduğu o güzel fabrikalar ve işletmeler, tek tek uluslararası sermayeye satıldı. Karayolları, havayolları, denizyolları, Sümerbank, baskı fabrikaları, şeker fabrikaları… Satılan yerlere örnek vermek isterim. Şeker fabrikaları nerede? İsraillilerin elinde. Sümerbank nerede? İngiliz sermayesinin elinde. Liste çok uzun. İşin şakası yok. Freni patlamış bir tır gibi giden bu iktidara karşı bizim demokrasi mücadelesi verenlerle yan yana olmaktan başka bir çaremiz yok.

Öte yandan anayasanın ilgili maddesine göre Gayri Safi Milli Hasıla'nın yüzde biri çiftçinindir. 2006 yılından bu yana çiftçilere o yüzde bir maalesef ödenmiyor. Mustafa Kemal Atatürk, 'Köylü, milletin efendisidir' demiş. Bugün gel, köylü perişan. Avrupa'da çiftçiler, zor zamanlarda ayaklanıyor. Bugün çiftçiler ve köylüler bu noktaya geldiyse hala mücadele etmedikleri içindir. Bizde bu maya var. Biz Ulusal Kurtuluş Savaşı'ndaki dedelerimizin, babalarımızın tırnaklarıyla oluşturmuş olduğu bu Cumhuriyet'in çocuklarıyız' şeklinde konuştu.

Ece Köseoğlu   

Bakmadan Geçme