Bayramda kazaların bilançosu ağır oldu

Ramazan Bayramı tatilinin ilk beş gününde Ödemiş, Beydağ ve Bayındır'da meydana gelen trafik kazalarında üç kişi...

Ramazan Bayramı tatilinin ilk beş gününde Ödemiş, Beydağ ve Bayındır'da meydana gelen trafik kazalarında üç kişi öldü, biri ağır beş kişi yaralandı. Ödemiş ilçe merkezinde de maddi hasarlı trafik kazaları yaşandı.

9 günlük bayram tatili ile birlikte Küçük Menderes havzasındaki karayollarındaki hareketlilik daha da arttı. Ödemiş, Beydağ ve Bayındır'daki trafik kazaları ise can aldı. Ödemiş'te şehir içi yollarda meydana gelen maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle hareketli anlar yaşandı.

 

OTOMOBİL UÇURUMA YUVARLANDI

Bayındır'ın Kabaağaç Mahallesi yakınlarında Pazar günü meydana gelen trafik kazasında bir kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı. İddiaya göre Kızılkeçili Mahallesi'nden Bayındır'a inmek isteyen Metin Çukurderesi ve Yusuf Yurt'un bulunduğu otomobil kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı.

Metin Çukurderesi olay yerinde yaşamını yitirirken ağır yaralı Yusuf Yurt, Tire Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hurda yığınına dönüşen otomobil kullanılamaz hale geldi.

 

OVAKENT-KONAKLI YOLUNDA YÜREKLER YANDI

Ödemiş'te Ramazan Bayramı'nın ilk akşamında Ovakent-Konaklı karayolunda meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. İddiaya göre Bademli'den Konaklı'ya giden gençlerin bulunduğu araç direksiyon hakimiyetinin kaybı sonucu devrilip yol kenarındaki ağaca çarptı. Sürücü Arif Aldemir hayatını kaybederken araçtaki üç arkadaşı yaralandı.

Yaralılar Ödemiş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan ikisinin tedavisinin sürdüğü birinin ise taburcu edildiği öğrenildi. Feci kazada can veren Aldemir, Konaklı Mahallesi'nde toprağa verildi.

 

BEYDAĞ-TOSUNLAR YOLUNDA FECİ KAZA

Beydağ'da ise Ramazan Bayramı'nın ikinci gecesinde meydana gelen kaza can aldı. Edinilen bilgilere göre Ödemiş'ten Beydağ'a doğru Tosunlar yolu üzerinden seyir halinde olan otomobil direksiyon hakimiyetinin kaybı sonucu Tasavra Çayı'nın istinat duvarına çarptı.

Araçta bulunan 32 yaşındaki Süleyman Seyrekli hayatını kaybetti. Yaralanan Tayfun Gacar ise Ödemiş Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Seyrekli'nin cenazesi Ödemiş'in Balabanlı Mahallesi'nde toprağa verildi.

 

ÇEVREYOLUNDA TAKLA ATTI

Bayramı yasa dönüştüren bu feci kazaların yanı sıra ucuz atlatılan maddi hasarlı kazalar da yaşandı. Ödemiş'te adı sık sık kazalarla anılan Menderes Caddesi çevre yolunda bayramın ilk gününde de kaza yaşandı. Menderes Caddesi'nde hastaneye yetişmeye çalışan aileyi taşıyan otomobil virajı alamayınca takla attı. Kaza ucuz atlatıldı, ters dönen otomobil çekici yardımıyla olay yerinden alınabildi.

 

MOBESE DİREĞİNE ÇARPTI

Şehit Adnan Menderes Bulvarı'nda da yine sık sık kazalara sahne olan özel okul kavşağında bu kez direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil dönel kavşağın ortasındaki göbekte bulunan Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün MOBESE sistemine ait direğe çarptı. Bu kazalar da ölen ya da yaralanan olmadı. Kazalarla ilgili soruşturmalar başlatıldı.

Yetkililer, bayram tatili nedeniyle yollarda oluşan yoğunluğa karşı sürücüleri kurallara uymaya ve her zamankinden daha dikkatli olmaya davet etti.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme