Bayram tatilinde İzmir’de her 15 kilometrede bir trafik ekibi olacak

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen � Yılı Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri” genelgesi kapsamında, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü...

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen '2023 Yılı Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri' genelgesi kapsamında, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki trafik polisi birimleri, bayram öncesi ve bayram sürecinde alınacak trafik tedbirlerini planladı. Vatandaşların bayram tatili boyunca kullandığı yollarda meydana gelen trafik kazaları ve yoğunluklar analiz edilerek, 14 önemli denetim noktası belirlendi. Bu noktalar arasında Kemalpaşa Bağyurdu Kavşağı, Bornova Mezarlığı-Karaçam Köyü karşısı Maliye noktası, Eski Foça Kavşağı, Dikili Kavşağı, Bergama Sahilleraltı Kavşağı, Güzelbahçe İYTE Kavşağı, Seferihisar Yelki Kavşağı, Selçuk Pamucak Kavşağı, Torbalı Ayrancılar Kavşağı, Bayındır-Tire Kavşağı, Halilbeyli Kavşağı, Beşyol Köyü viyadük altı, Çamlıçay Köprüsü mevkii ve Sağlık Rampaları mevkii bulunuyor. Bu noktalarda 24 saat süresince denetimler gerçekleştirilecek.

Belirlenen noktalarda 24 saat görev yapacak ekipler, yoğun olan bölgelerde de görev alacaklar. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü trafik birimleri, halkın yoğun olarak bulunacağı alışveriş merkezleri, mezarlıklar, camiler ve kurban kesim yerleri gibi noktalarda olmak üzere toplamda 180 noktada bin 262 personel görevlendirerek trafik tedbirleri alacak. Her 15 kilometrede bir trafik ekibi bulunacak şekilde düzenleme yapılacak.

Uygulamada görev alacak trafik ekipleri, Kurban Bayramı süresince trafikte emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması için çaba gösterecek. Araç içerisindeki emniyet kemerinin önemine vurgu yapacaklar ve denetimler sırasında yol kullanıcılarını bilgilendirmek amacıyla materyal dağıtacaklar. 'Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz' sloganıyla hazırlanan afişler ve diğer sloganlar, sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri kullanma oranını

artırmak için hatırlatıcı nitelikte kullanılacak. Trafik ekipleri özellikle kazaların sıkça yaşandığı bölgelerde daha görünür olacaklar ve sürücülerin yakalanma riski duygusunu geliştirmeye yönelik önlemler alacaklar.

Ayrıca, trafik ekipleri denetimler sırasında sürücülere ve yolculara saygı ve nezaket kuralları çerçevesinde bilgilendirme yapacaklar. Sadece ihlal yapan araçlar değil, diğer sürücüler de çevirme ekiplerinin bulunduğu noktalarda durdurularak yüz yüze iletişim kurulacak. Sürücüler, hız yapmamaları, emniyet kemeri takmaları, cep telefonuyla konuşmamaları, okul geçitlerine ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlamaları, şerit kullanma ve takip kurallarına uymaları gerektiği konusunda bilgilendirilecekler. Ayrıca her iki saatte bir on dakika mola verilerek sürücülerin dikkat ve konsantrasyonlarının dağılmaması sağlanacak.

İHA

Bakmadan Geçme