Bayram boyunca Hava durumu… MGM genel bir açıklama yaptı…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, Kurban Bayramı boyunca Basra Alçak Basınç Sistemi ve soğuk hava etkisi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Kurban Bayramı boyunca Basra Alçak Basınç Sistemi ve soğuk hava etkisi altında olacağı tahmin ediliyor. Arife günü ve bayramın birinci günü kuzey ve iç kesimlerde yerel sağanak yağışlar beklenirken, İstanbul'da arife ve bayramın ikinci günü sağanak yağışlar öngörülüyor. Ankara'da bayram süresince parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, İzmir'de ise açık bir hava olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı'nda ülkenin genelinde Basra Alçak Basınç Sistemi ve atmosferin yüksek seviyelerindeki soğuk havanın etkisinde olacağı tahmin ediliyor. Arife günü ve Kurban Bayramı süresince kuzey ve iç kesimlerde yerel sağanak yağışlar beklenirken, diğer bölgelerde az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor.

Arife günü kuzeydoğu ve iç kesimlerin parçalı, yer yer çok bulutlu olması beklenirken, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kütahya, Çankırı, Eskişehir ve Artvin çevreleri ile Akdeniz'in Toroslar kesiminde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava tahmin ediliyor.

Bayramın birinci günü kuzey ve iç kesimlerin parçalı, yer yer çok bulutlu olması öngörülüyor. Akdeniz'in iç kesimleri, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Bilecik, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava tahmin ediliyor.

Bayramın ikinci günü ülkenin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Kayseri ve Sivas çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, diğer bölgelerde az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor.

Bayramın üçüncü günü kuzey ve doğu kesimlerin parçalı, yer yer çok bulutlu olması tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kayseri, Sivas ve Yozgat çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor.

Bayramın dördüncü günü kuzeydoğu kesimlerin parçalı ve çok bulutlu olması beklenirken, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Ağrı ve Van'ın doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor.

Ankara'da arife günü çok bulutlu bir hava beklenirken, bayram süresince parçalı ve az bulutlu olacak. Gün içerisinde sıcaklıklar 27 ile 31 derece arasında seyredecek.

İstanbul'da arife ve bayramın ikinci günü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer günlerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor. Sıcaklık değerleri 28 ile 31 derece arasında seyredecek.

İzmir'de arife günü parçalı bulutlu bir hava beklenirken, bayram süresince az bulutlu ve açık bir hava tahmin ediliyor. Gün içerisinde sıcaklık değerleri 33 ile 34 derece arasında seyredecek.

Bakmadan Geçme