Bayındır’ın kurtuluşu kutlamalarına halk büyük ilgi gösterdi

4 Eylül’de Bayındır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde gerçekleştirilen etkinliklere bölge halkı büyük ilgi gösterdi. 17.00’da...

4 Eylül'de Bayındır'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde gerçekleştirilen etkinliklere bölge halkı büyük ilgi gösterdi. 17.00'da Arıkbaşı İstasyon Şehitliği'nde çelenk sunma töreniyle başlayan etkinlikler 17.30'da Bayındır'ın merkezinde bulunan Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen tören ve etkinliklerle devam etti. Anıtın önünde Milli Mücadele dönemi hakkında küçük bir tiyatro gösterisi, halk oyunları gösterisi, Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı'na bağlı jandarmaların sunduğu bando ve gösteri, Tatbikat Tabur Komutanlığı gösterisi ve kortej etkinlikleri düzenlendi.

Etkinliklere Bayındır Kaymakamı Emin Kaymak, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, bölgede yaşayan gaziler ve ilçe protokolü de katıldı. Başkan Demirezen yaptığı konuşmada 'düşman işgali altında kadını, erkeği ve çocuğuyla çok zor şartlarda büyük bir kahramanlık gösterilerek kutsal vatan topraklarının kurtuluşu için kahramanca mücadele eden tüm ecdadımızı, bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşan Bayındırlı şehitlerimizi ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle yad ediyoruz' dedi.

Yapılması planlanan Tuğçe Kandemir konseri ise hava koşullarının etkinliğe el vermeyeceği tahmini üzerine iptal edildi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme