Bayındır'ın dağlarında çiçekler açacak

İlçenin ve kentin çiçekçilik alanındaki tecrübesini değerlendirecek olan Bayındır Çiçekçilik Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi,...

İlçenin ve kentin çiçekçilik alanındaki tecrübesini değerlendirecek olan Bayındır Çiçekçilik Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, tüm üreticilerin ürünlerini yıl boyunca sergileyebilecekleri alana sahip olacak.

Şehrin çiçekçilik ve süs bitkileri potansiyelini ve buna dayalı sanayisini en yüksek seviyede değerlendirmek, üretilen ürünlerin katma değerini yükseltmek, süs bitkileri ve seracılık tarımının gelişmesini sağlamak ve teknolojik tarımın uygulamalarını yaygınlaştırılmak amacıyla yola çıkan Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik OSB'de güzel günler yakın. Kurucu ortakları arasında İzmir Valiliği YİKOB, Bayındır Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, EBSO, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Bayındır Ticaret Odası ve Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (BAYÇİKOOP) bulunan Bayındır Çiçekçilik TDİOSB'nin alanında idari ve sosyal tesislerin, park ve ağaçlandırılacak alanlar gibi sosyal donatıların bulunması hedefleniyor.

Yıl boyunca açık kalacak

OSB'de yer alacak ve yılın 12 ayı açık kalacak fuar, sergi ve mezat alanının Küçük Menderes Havzası'ndaki tüm üreticilere açık olacağı ve üreticilerin yılın 12 ayında ürünlerini sergileyerek pazarlayabilecekleri belirtiliyor. Türkiye'de çiçekçilik anlamında üretimde birinci sırada yer alan İzmir'e çiçekçilik ihtisası kazandıracak olan OSB, sanayisi zayıf kalmış bölgenin çiçekçilik alanındaki tecrübesinden faydalanacak. Çiçekçilik sektörünün endüstrileşmede başı çektiği ilçe, üreticilerin artan ilgisi, sera çiçekçiliğinin yapılma koşulları ile ekolojik ortamın uygun olması nedeniyle son yıllardaki gelişimini fırsata çevirecek.

Tüm paydaşlara çatı olacak

TDİOSB'nin kurulacağı alan toplam 888 bin 646,58 metrekare büyüklüğünde… Bu alan içerisinde çiçek üreticilerine tahsis edilmek üzere üretici (sera) parselleri ve ihtisas konusuna uygun sanayi parselleri yer alacak. Öngörülen işletme sayısının 40-45 adet olmasının düşünüldüğü OSB'de üretici (sera) parsellerinin minimum 10 bin metrekare, sanayi parsellerinin ise minimum 5000 metrekare büyüklüğünde olması hedeflenen TDİOSB alanında bulunan sera, sanayi ve sosyal tesislerde proje alanının genişliği ve farklılığı nispetinde ilk etapta yaklaşık 1300 kişinin, dolaylı olarak da yaklaşık 2600 kişinin bu projeyle birlikte istihdamı hedefleniyor.

Kentin sanayi ekosistemi açısından böyle organize bir üretim bölgesinin olması ürün geliştirme, know-how ve lojistik anlamında ciddi katkılar sağlayacak. Kurulacak süs bitkileri organize tarım bölgesi, üretimden pazarlamaya, girdi temininden AR-GE'ye kadar sektörün tüm paydaşlarını bir araya toplayacak.

Şazenuş Keskin

Bakmadan Geçme