Bayındır'da sıfır atık projesi

Bayındır Belediyesi tarafından sıfır atık projesi başlatıldı. Belediye Başkanı Uğur Demirezen, 'Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği...

Bayındır Belediyesi tarafından sıfır atık projesi başlatıldı.

Belediye Başkanı Uğur Demirezen, 'Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın, belediyemize yapmış olduğu hibe yardımı ile geri kazanılabilir atıkların, diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile geri kazanım sürecinin daha sağlıklı işlenmesi amacıyla cam, plastik, metal, kağıt, elektrik-elektronik atık, atık pil ve atık yağ olmak üzere 7 bölmeden oluşan merkezlerimiz vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur.

Hammadde ve doğal kaynakların etkin yönetimi ile sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda, atık yönetim süreçlerinde çevre ve insan sağlığını ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen sıfır atık yönetim sisteminin kurulması ve yaygınlaştırılması amacıyla ilk etapta 3 adet mobil atık getirme ilçemizin merkez noktalarına yerleştirilmiştir. Sıfır atık; Üretim, tüketim ve hizmet süreçlerinde atık oluşumunun önlenmesi, azaltılması, yeniden kullanıma öncelik verilmesi, oluşan atıkların ise kaynağında ayrı biriktirilerek toplanması ve geri dönüşüm veya geri kazanımının sağlanarak bertarafa gönderilecek atık miktarının azaltılması suretiyle çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen yaklaşımdır' dedi.

Samime SARAYKÖY

Bakmadan Geçme