BAYINDIRDA ŞİDDETLİ RÜZGAR 40 YILLIK DUT AĞACINI YIKTI

Hasan Aydın – Bölge genelinde önceki akşam etkili olan fırtına Bayındır&rsquoda bir dut ağacının devrilmesine yol...

Hasan Aydın – Bölge genelinde önceki akşam etkili olan fırtına Bayındır'da bir dut ağacının devrilmesine yol açtı. Bayındır Belediyesi'nin hemen müdahale ettiği olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Nisan ayında yeniden kış mevsimini yaşamaya başlayan Küçük Menderes havzasında önceki akşam soğuk havayla birlikte etkili olan fırtına ağaçları zorladı. Bayındır'ın Demircilik Mahallesi Ergenekon Sokak'ta bulunan Sabahattin Ütteci'ye ait dükknının önündeki 40 yaşındaki dut ağacı şiddetli fırtınaya dayanamadı. Elektrik kablolarını da koparan ağaç şans eseri iki dükknın arasında bulunan ve demirci ustası tarafından depo olarak kullanılan arsaya devrildi.

Can ve mal kaybının yaşanmadığı olay sonrası kısa sürede olay yerine gelen Bayındır Belediyesi Fen İşleri ekipleri kepçe yardımıyla ağacı bölgeden alarak ağacın kalan bölümünü de kesti. Saat 22.00'a dek süren çalışmalar sonrası Ergenekon Sokak'ta hayat normale döndü. Sanayide tarım makinelerinin tamiriyle geçimini sağlayan Sabahattin Ütteci'nin dut ağacını 40 yıl önce kendisinin diktiği öğrenildi.

       

Bakmadan Geçme