BAYINDIRA BİR BARAJ DAHA

ERGENLİ BARAJI İÇİN TEMEL ATMA TÖRENİ  Başar Uçar – Bayındır&rsquoda geçtiğimiz yıl tamamlanan Zeytinova Barajı&rsquonın barajının...

ERGENLİ BARAJI İÇİN TEMEL ATMA TÖRENİ

 Başar Uçar – Bayındır'da geçtiğimiz yıl tamamlanan Zeytinova Barajı'nın barajının ardından Ergenli Barajı için çalışmalar başlıyor. 30 bin 470 dekar tarım arazisine su verecek Ergenli Barajı'nın temeli bugün Bayındır'da düzenlenecek törenle Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atılacak.

Tarımsal sulama amacıyla Ilıca Deresi üzerine inşa edilecek 39 milyon metreküp su kapasitesine sahip Ergenli Barajı için bugün Bayındır Hükümet Konağı önünde tören düzenlenecek. AK Parti tarafından İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı gösterilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılacağı tören saat 15.00'da başlayacak. Eroğlu, temel atma töreninin ardından saat 16.30'da partisinin Bayındır İlçe Başkanlığı'nı, 17.30'da da Tire İlçe Başkanlığı'nı ziyaret edecek.

Bayındır'daki tarımsal üretime katkı sunması hedeflenen Ergenli Barajı'nda 39 milyon metreküp su depolanacak ve Küçükmenderes Nehrinin yan kollarından biri olan Ilıcadere ve onun yan kolları olan Paşasuyu deresi ve Pelit deresinin su potansiyeli değerlendirilerek. Barajın tamamlanması ile Bayındır'da 30 bin 470 dekar tarım arazisi sulanacak.
Silindirle sıkıştırılmış beton baraj tipinde inşa edilecek olan Ergenli Barajı´nın gövde dolgu hacmi 1 milyon 34 0000 m3, temelden yüksekliği 102.10 m, kret uzunluğu 539.47 m, kret kotu ise 244.10 metre olarak planlandı. Proje kapsamında baraj haricinde toplamda 4 m3/s' lik su derive edecek olan Paşasuyu ve Pelit Regülatörleri ile bunlara ait iletim hatları da yer alıyor.

Bakmadan Geçme