BAYINDIR CHPDE ZAFER HÜSEYİN BEHZAT AYDİLEKİN

AYDİLEK: &ldquoPARTİMİZİ TEK BAŞINA İKTİDAR YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ&rdquo Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayındır İlçe Kongresinde Büyükşehir...

AYDİLEK: 'PARTİMİZİ TEK BAŞINA İKTİDAR YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayındır İlçe Kongresinde Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Veli Uludağ ile yarışan mevcut ilçe başkanı Hüseyin Behzat Aydilek güven tazeledi.

Cumartesi günü Bayındır Hangar Salonu'nda yapılan olağan kongreye CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, milletvekili adayı Nurgül Uçar, İl başkan yardımcıları Barış Eğer, Metin Atmaca, ilçe başkan adayları Avukat Hüseyin Behzat Aydilek, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Veli Uludağ, çevre ilçe başkanları, partililer ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrede ilk olarak divan belirlendi. Divan Başkanı milletvekili adayı Nurgül Uçar olurken CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve başkan adayları partililere seslendi. Bayındır genelindeki 170 delegenin 149'u seçime katılarak oyunu kullandı. Yapılan seçimde mevcut başkan Avukat Hüseyin Behzat Aydilek 100 delegenin oyunu alarak yeniden ilçe başkanlığı görevine seçilirken diğer aday Veli Uludağ 47 oy alabildi. Yapılan seçimde 2 oy ise geçersiz olarak kayıtlara geçerken 21 delege de seçime katılmadı.

 

'İLÇEMİZDE BİRİNİ ÇIKTIK AMA!'

Başkan Hüseyin Behzat Aydilek, bundan sonra yarın seçim varmış gibi çalışacaklarını ve tek başına CHP iktidarı için 2019 yılına hazırlanacaklarını ifade etti.

Aydilek şunları söyledi: 'Bugün ilçe kongremizi en demokratik şekilde gerçekleştirdik. Çok değerli bir arkadaşım da aday oldu en iyi şekilde kongremizi yaptığımıza inanıyorum. Seçimin hemen ardından aramızdaki her türlü rekabeti bırakarak birbirimize sarıldık ve demokrasinin gereğini yerine getirdik.

 Bundan sonra AKP iktidarına karşı çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve CHP iktidarı için her gün daha fazla çalışacağız. Geçtiğimiz 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi ilçemizde birinci parti olarak çıktı. Ancak bu bizim için bir başarı anlamına gelmiyor. İlçe yönetimi ve örgüt olarak kadınlarımız, gençlerimiz ile birlikte yarın seçim varmış gibi ilçemizde çalışacağız. En büyük hedefimiz partimizi 2019'da ülke genelinde tek başına iktidara getirmek olacaktır.

 

'GENÇLERİMİZİ PARTİMİZE KAZANDIRACAĞIZ'

İlçemizde de çalışmalarımız arasında partimizi gençlerimizi kazandıracağız. Genç arkadaşlarımızı partimizde bir araya getireceğiz Bayındırlı gençlerimizi CHP çatısı altında siyaset yapmalarını sağlayacağız. Şuan yönetim kurulumuzda ağırlıklı olarak gençlerimizden oluşuyor. Atatürk ilke devrimlerinin çizgisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kongremize katılan herkese çok teşekkür ediyorum.'

Hüseyin Behzat Aydilek başkalığındaki CHP ilçe yönetimi Arzu Gülbay, Adnan Akgün, Hasan Dülger, Ümit Ambarcı, Necibe Kural, Ali Erişan, Hamit Kırkıcı, Mehmet Uki, Hilmi Süreç, İbrahim Özece, Süleyman Otuzbir ve Mehmet Ali Okkalı'dan oluştu. Bayındır'ın CHP il delegeleri de Hüseyin Behzat Aydilek, Tahir Dağlıoğlu, Bekir Gülcü, Mustafa Sanç, Kaya Yargı ve Ufuk Sesli oldu.

Kerem Karamanlıoğlu

Bakmadan Geçme