Başkan Soyer Lozan’ın 100. yılında Alsancak Liman’ını satmaya çalışıyorlar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Lozan’ın 100. yılında gençlerle buluştuğu gecede, bağımsızlığımızın 100. yılında Alsancak...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Lozan'ın 100. yılında gençlerle buluştuğu gecede, bağımsızlığımızın 100. yılında Alsancak Limanı'nın satışıına dikkat çekti. Ayrıca kişisel Twitter hesabından da paylaşımda bulundu.

Soyer'in konuşmasında Limanla ilgili öne çıkan ifadeleri şöyle oldu:

 

'100 yıl sonra İzmir Limanı'nı satmak istiyorlar'

İzmir Limanı'nın satışı üzerinden Lozan'ın önemini bir kere daha anlatan Başkan Soyer, 'Yüzyıl önce limanlarımızda, kendi özgür irademizle ticaret yapabilmek için Lozan'a koydurduğumuz hakkı ciddi paralar karşılığında Arap sermayesine satmak istiyorlar. 100 yıllık mücadele öyle gözüküyor ki bitmemiştir. Bu millete, bu güzelim coğrafyaya, Anadolu'ya sahip çıkmaya devam edeceğiz. Atalarımıza olan borcumuz, gelecek nesillere olan borcumuz için sahip çıkacağız. Eğer bu topraklarda bugün barış içinde yaşayabiliyorsak, emin olun ki Mustafa Kemal Atatürk'e ve kahraman atalarımıza borçluyuz. O nedenle bu borç son nefese kadar unutmamamız gereken bir borçtur' dedi.

 

İlgili paylaşım ise şöyle:

Yüzyıl önce limanlarımızda, kendi özgür irademizle ticaret yapabilmek için Lozan'a koydurduğumuz Kabotaj hakkı, büyük bir tehdit altında.

100 yıllık mücadele öyle gözüküyor ki bitmemiş.

Bu millete, bu güzelim coğrafyaya, Anadolu'ya sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Alsancak Limanı… pic.twitter.com/MJ8dG04yqQ

— Tunç Soyer (@tuncsoyer) July 24, 2023

 

Bakmadan Geçme