Başkan Mutlu, projeleri açıkladı

Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın seçimine katılan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya...

Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın seçimine katılan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, esnaf odasının yaptığı faaliyetler konusunda çeşitli açıklamalarda bulundu. Başkan Mutlu, 'İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi'nde protokolü imzalanan proje, İzmir'de ikamet eden geçici koruma kapsamındaki Suriyeli yabancılar ile Türk vatandaşların mesleki becerilerinin geliştirilmesine ve istihdamına katkı sağlamayı hedefliyor. 36'sı mülteci 14'ü Türk toplam 50 kişinin proje kapsamında kurulacak Mesleki Eğitim Merkezi'nde Dikiş Makinesi Operatörü eğitimi alması ve aynı zamanda Suriyeli katılımcılara Türkçe kursu verilerek onların topluma daha kolay entegre olabilmeleri sağlanacak. Bir yıl süreli projenin koordinatörü, İzmir Valiliği ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği olacak.

Birliğimiz; Gömlekçiler Odası, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile Egedeniz Tekstil projenin ortaklarını oluşturuyor. Projenin hedef kitlesi, İzmir'de ikamet etmekte olan ve işgücü piyasasına erişim imknı olmayan geçici koruma statüsüne sahip Suriyeli mülteciler ile Türk vatandaşlarıdır. İzmir'deki Suriyeli mülteci nüfusu, 130.000 kişi civarında. Katılımcılar, okuryazar olanlardan seçilecek. 2018 yılı içinde çeşitli projelere imza atacağız.  Oda seçimlerine gelince. Dileğimiz, tüm kongrelerin düğün havasında geçmesidir. Kim kazanırsa kazansın tüm adaylar salondan kol kola çıkmalıdır' ifadelerini kullandı.

Haber: Turgay KONURALP

 

Bakmadan Geçme