BAŞKAN KESKİN, AHRANDI’DA MUHTARLARLA BULUŞTU

 KESKİN:&ldquoEN UZAK KÖYÜMÜZÜN SORUNLARINA, KENT MERKEZİNDEKİ MAHALLEMİZİN SORUNU GİBİ YAKLAŞACAĞIZ&rdquo Haber Merkezi – Ödemiş Belediye Başkanı...

 KESKİN:'EN UZAK KÖYÜMÜZÜN SORUNLARINA, KENT MERKEZİNDEKİ MAHALLEMİZİN SORUNU GİBİ YAKLAŞACAĞIZ'

Haber Merkezi – Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, 6360 sayılı yeni Büyükşehir yasası ile Ödemiş Belediyesi'ne bağlanacak olan köy muhtarlarıyla biraraya gelerek, sorunlarını dinledi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, Ödemiş merkez mahalle muhtarları, köy muhtarları, belde mahalle muhtarları ve Ödemiş Belediyesi daire müdürlerinin katılımıyla yapılan toplantı geçtiğimiz pazar günü Ahrandı Restoran'da gerçekleşti.

9 BELDE KAPANIYOR, 74 KÖY ÖDEMİŞ BELEDİYESİ'NE BAĞLANIYOR

Yeni Büyükşehir Yasasıyla ilgili toplantıda bilgi veren Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, '30 Mart 2014 yerel seçimlerden sonra uygulanmaya başlanacak olan yeni Büyükşehir yasası ile 9 belde belediyesi kapatılacak, belde mahalle muhtarlıkları ve 74 köy muhtarlığı Ödemiş Belediyesi'ne bağlanacaktır. Yasa gereği muhtarlıklar tarafından yürütülen evlilik ve cenaze defin işlemleri Ödemiş Belediyesi'ne, içme suyu ve kanalizasyon işleri Büyükşehir'e devredilecek, bugüne kadar Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan kilit taş, çevre düzenleme gibi işler de Ödemiş Belediyesi tarafından karşılanacaktır.

Muhtarlıkların Ödemiş Belediyesi'ne bağlanması ve yasanın köy muhtarlıklarına anlatılması amacıyla belediyemiz bünyesinde koordinasyon birimi oluşturulmuştur.  2013 Eylül ayından bu yana köylerde inceleme yapan koordinasyon birimi görevlileri, köy muhtarları ile görüşmeler yaparak, mevcut durum hakkında çalışmalar yapmaktadırlar' dedi.

'KÖYLERE HİZMET İÇİN BİRİMLER KURULACAK'

Keskin şöyle devam etti: 'Aydın Dağları'ndan Bozdağlar'a kadar olan yeni hizmet alanımızda, çalışmalarımızı hep birlikte bir bütün olarak sürdüreceğiz.  Köylerimize rahat ulaşabilmek için, belli yerlerde belediye yetkilerimizin bulunacağı birimler oluşturarak, ihtiyaç ve taleplerinize hızla bir şekilde çözüm bulacağız. En uzak köyümüzün sorunlarına, kent merkezindeki mahallemizin sorunu gibi yaklaşacağız. Küçükmenderes Havzası insanı, birbirine kenetlenmesiyle, sevgi ve saygı çerçevesinde yaptığı tüm işlerde başarılı olmuştur. Ben inanıyorum ki; bu yasanın uygulanması konusunda da Ödemiş Belediyesi birçok belediyeye örnek olacaktır'

Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran ise 'Belediye Başkanımız Bekir Keskin, beş yıldır yaptığı hizmet ve projelerle halkımız tarafından takdir edilmektedir. Belediyemizin Ödemiş'e yaptığı hizmetleri köylere de yapacağına inanıyoruz. Muhtarlar olarak bizler de önümüzdeki dönem var gücümüzle çalışarak belediyemize yardımcı olacağız' dedi.

Sohbet şeklinde devam eden toplantıda, muhtarlar sorularını belediye yetkilileriyle paylaştı.

Bakmadan Geçme