Başkan Duran'dan Fata Zaferi mesajı

Tire'ye bağlı Gökçen Mahallesinde yapılan Fata Zaferi'nin kutlamaları, Kastamonu ilinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle bu...

Tire'ye bağlı Gökçen Mahallesinde yapılan Fata Zaferi'nin kutlamaları, Kastamonu ilinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle bu yıl iptal edildi.

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Fata Zaferi'nin 102. Yılı hakkında, 'Yunan ordusu tarafından işgal edilmiş, işgalin hemen ardından da büyük katliamlar ve acılar yaşanmıştır. Bu zulme karşı onurlu başkaldırının adı ise Kuvayı Milliye olmuştur. Toplumun vatansever her ferdinden meydana gelen Kuvayı Milliye teşekkülünün Tire'deki askeri liderliğini yapan Gökçen Hüseyin Efe, 16 Ağustos 1919 tarihinde emrindeki 52 gözü kara zeybek ile birlikte Fata'daki (Gökçen) Yunan karargahına şiddetli bir baskın düzenlemiş ve yaklaşık iki buçuk saat süren çatışmanın ardından düşman karakolu yakıldığı gibi buradaki işgalci askerlerin tamamı da yok edilmiştir.

102 yıl önce bugün vuku bulan Fata Zaferi, işgalci Yunan'a Tire'de atılmış ilk sert tokat, Tire Kuvayı Milliyesi'ni canlandıran ilk güçlü kıvılcımdır. O karanlık günlerde bir umut ışığı, her daim gururla yad edilen ve edilecek olan bir mukaddes gündür' mesajını verdi.

Haber:  Seval Konuralp

Bakmadan Geçme