Başkan Badem'den özel açıklamalar

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Küçük Menderes'in sorularını cevapladı   Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, kendisiyle...

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Küçük Menderes'in sorularını cevapladı

 

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, kendisiyle ilgili çıkarılan spekülasyonlara açıklık getirdi. Başkan Badem, Küçük Menderes Gazetesi Genel Koordinatörü İsmail Atahan Keçeci ve muhabirimiz Turgay Konuralp'in bazı sorularını yanıtladı.

İlk olarak geçtiğimiz ay gerçekleşen referanduma değinen Başkan Badem, 'Yapılan anketlerin sonucu zaten yüzde 52-53 bandındaydı. Seçimden bir ay önce Ankara'ya gittiğimde Adil Gür'le bir araya gelip konuştuk. Türkiye genelinde % 52-53'ü hedefledik. Bu oylar, asla CHP'nin oyları değil. Bu bir halk oylamasıydı. Referandum çalışmaları sürecinde ilçemizdeki 99 mahallenin 91 tanesine gittim ama merkez mahalleleri saymıyorum. Yaptığım kahve toplantılarını hızlandırdım. Belediye çalışmalarımıza önümüzdeki günlerde devam edeceğiz. Sokaktaki eksikleri Ödemiş Belediyesi'nin işi olsun olmasın not alma fırsatı bulduk' dedi.

'Mahmut Badem burada'

Geçtiğimiz günlerde Amerika'da bulunan oğlunu ziyarete gittiğini ifade eden Badem, bu konu hakkında çıkan çeşitli dedikodularla ve iddialara cevap verdi. Badem, 'Benim oğlum 1999 yılından beri Amerika Birleşik Devletleri'nde yazılım mühendisi olarak çalışıyor. Neredeyse 18 yıldır ben her yıl Amerika'ya gidiyorum. Türk Telekom'da çalışırken de bundan önceki başkanlık döneminde de böyleydi. Geride kalan üç yıl da böyleydi. Geçen yıl da Amerika'ya gittim, kimsenin umurunda olmadı. Bu yıl referandumdan hemen sonra gittim. Biletim, 16-28 Mart arasındaydı, o tarihte gidemedim. Referandumdan ötürü gidemeyince 'Bileti değiştirin' dedim. 16 Nisan'da parti binamızdaki coşkulu kutlamamızı yaptık. Bizimle birlikte emek çekenlerle Türkiye Cumhuriyeti'nin başka şekilde yönetileceği günlere geldiğini sevinçle, huzurla kutladık. Mahmut Badem burada. İster Amerika'ya giderim, ister Çin'e giderim. Ama şu bilinmeli, bütün belediye başkanlarının yurt dışına çıkışı İçişleri Bakanlığı'nın ıslak imzasına bağlı. Bu algı operasyonunu yapanlar, halk oylaması boyunca çeşitli spekülasyonlar yaptılar. Başta doğalgaz olmak üzere İZSU, Tedaş, Telekom ya da diğer alt yapı  kuruluşlarından kaynaklanan kazıların tüm sorumluluğunun -üstünü çizerek söylüyorum- Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu çok iyi bilmelerine rağmen 'Ödemiş Belediyesi yapmadı' diye söylüyorlar. Bu bir algı operasyonudur. Bugüne kadar İZSU'ya 30 civarında kuyu yeri verdik.  Ama hala 'Şuraya kuyu vermedi, bu yüzden suyu akıtamıyoruz' diyenlere de mesaj vermek istiyorum. Bunlar bir algı operasyonudur. Vatandaşlarımızın bunu bilmesini istiyorum' şeklinde konuştu.

Algı operasyonları vurgusu

Rahmanlar Barajı'nın 2014 yılında Belediye Meclisi'nde reddedilmemesi halinde 2014-2015 yıllarında barajı bitirip dağdan gelen bedava suyu kullanmış olacaklarını kaydeden Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, 'Su fiyatları daha maliyetsiz olacaktı.Her yaz çektiğimiz su sıkıntısını çekmemiş  olacaktık. Doğalgazdan, Telekom'dan, İZSU'dan, Tedaş'tan bütün bunların parası Büyükşehir  Belediyesi'nin Alt Yapı Koordinasyon Merkezi'ne (AYKOME) ödendiği halde niye yapılmadı? İZSU kazıları, 5-6 aydır duruyor. Niye kapanmadı? Bunları sorgulamak lazım. Algı operasyonu burada yapılıyor. Yıllık izinlerini kullanmayan birisiyim. Yurt içine de giderim.  Yurt dışına da giderim. İzin verin de nereye gideceğimi ben karar vereyim' ifadelerini kullandı. 

'Bende insan ayrımı yoktur'

Başkan Badem, daima halkın yanında olduğunu belirterek, 'Sabahın erken saatlerinde pazarcı esnafımızın çadırlarının ipini birlikte çekiyoruz. Ayrıca eşim Nevin, yeri geldiğinde benim yetişemediğim yerlere yetişiyor.  Benim enerjimin en büyük nedeni, sokaktaki güler yüzlü insanlar. Sokaktaki insanların o kadar güzel enerjisi var ki… Referandum sürecinde farklı etnik kökenli vatandaşlarımızın yanına da gittim. Bende insan ayrımı yoktur. Organize Sanayi Bölgesi'ni ayağa kaldırdık. Çağrı merkezini açarak istihdam imkanı sağladık. Bu kentte olmayan hizmetleri getirdik. Beydağ Barajı'nın yapılmasıyla vatandaşlarımız tarlalarını daha ucuz maliyetle sulamaya başladılar. Geçen sene bilinçsizce, kontrolsüz bir şekilde derelere akarken vatandaşlarımızın bilinçli bir şekilde arazilerinin sulamaları halinde susuzluk halledilmiş olacaktır. Bu bakımdan üreticimize büyük sorumluluk düşmektedir. Biz buradan merkezi iktidarın yapacaklarını yapacağız. Bu yılın sonuna kadar birkaç tane fabrikanın temeli atılacaktır. Organize Sanayi'nin harekete geçmesiyle en az 10 bin kişi iş bulma imkanına kavuşacaktır. Yüksekokulun bir bölümünü burada açtık. Verdiğimiz sözün tamamı değil ama sağlıkta da göz göre göre kapanan 20 yıllık hemşirelik okulu giderken hiç kimsenin bir şey söylemediği süreçte yenisini getirdik. İnşallah yenilerini de getiririz. DSİ Bölge Müdürlüğü ile görüştük. Bademli Barajı'nın kapaklarını tekrar açtırdık' dedi.

'Hizmet etmeye devam edeceğiz'

Önümüzdeki seçimlerde tekrar aday olup olmayacağı sorusuna cevap veren Başkan Badem, '2004 yılında seçime 24 gün kala hazırlandım. O süreçte seçim çalışmalarını hızlı bir şekilde yaparak seçimi kazanmıştım. 2009'da az bir farkla seçimi kaybettim. Tabii burada yeri değil ama İl Başkanlığı'nda İl Başkan Yardımcısı olarak görev almıştım. Ben tevekkül eden bir adamım. O gün gelir, gün yaklaşır.  Hesapları olanın hesaplarının tutmadığını gördük. Son güne kadar aday olsak da aday olmasak da hizmet etmeye devam edeceğiz. Milletvekilliği de zamanı geldiğinde ortaya çıkar' diye konuştu.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme