Başkan Badem'den Ödemiş'e müjdeler

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, ilçede son derece sağduyulu bir seçim yaşandığını dile getirdi. Ödemiş'in her...

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, ilçede son derece sağduyulu bir seçim yaşandığını dile getirdi. Ödemiş'in her zamanki olgunluğunu bir kez daha gösterdiğini söyleyen Başkan Badem, 'Çok basit bir şekilde birkaç sandıkta ufak tefek sıkıntılar olmuştur ama bunlar dikkate alınacak şeyler değil. Seçim sonuçlarını, sandıktan çıkanı hep beraber saygıyla karşılıyoruz. Ödemiş'te AK Parti, milletvekili seçiminde birinci parti konumundadır. Bulunduğu banttaki oyunu korumuştur. Ülkeye, millete hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Türkiye, artık başkanlık sistemine geçmiştir. Öncelikli olan da buydu' dedi.

'Hizmetlere devam edeceğiz'

Hizmetlere kaldığı yerden devam edileceğini kaydeden Mahmut Badem, 'Başkanlık sisteminde artık çok daha hızlı kararlar vererek çok daha hızla gelişen bir Türkiye göreceğiz. 2023'e yani cumhuriyetimizin 100. yılına hazır bir Türkiye göreceğiz. Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yerini alacaktır inşallah. Biz, 2004'te belediyede göreve geldiğimizde insanların komik bulduğu, 'Bir tanesini bile yapamazsınız' dediği yerde dört tane barajı bitirdik. 75 km söküm kararı olan demiryolu hattını değiştirdik. Bu kentin aslını doğrudan etkileyecek işler yapmaya devam ettik. Önümüzdeki günlerde belki milyon metrekareyi bulan yüzey kaplaması yapmış olacağız. Biz bunların peşinde değiliz. Zaten bunlar normalde olacak işler. Daha önce de söyledim, bu şehirdeki insanların yaşam tarzını değiştirecek işler yapacağız. 'Doğalgaz getireceğiz ve yeni hastaneyi bitireceğiz' dedik, yaptık' ifadelerini kullandı.

Ödemiş'e yem ve süt tesisi

Badem, geçtiğimiz aylarda hizmete giren yeni devlet hastanesinin özel hastanelerden çok daha iyi durumda olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: 'Yeni hastanemiz, şu an özel hastanelerden daha iyi bir durumda. TOKİ projesinin 12 Haziran'da ihalesi yapıldı. İnşallah dönemim bitmeden kura çekilişlerini yaparız. Bu kapsamda 480 dar gelirli vatandaşımıza ev imkanı sağlanacak. İnsanlarımıza organize sanayi sözü vermiştik. 45 parseli verdik. En önemlisi, iki büyük parça yani yaklaşık 70 bin metrekarelik arsayı Tarım Kredi Kooperatifi'ne Ödemiş'e bir yem ve bir süt tesisi kurmak üzere özel fiyatla verdik. İnsanlarımıza iş, aş imkanı olsun diye. Ayrıca çağrı merkezi kurduk. 252 kişilik istihdam ile Ödemiş'in en büyük sigortalı işverenidir çağrı merkezi. Yeni personel alımı yapılıyor orada.'

İlçeye fakülte geliyor

'Bugüne kadar verdiğimiz sözlerin arkasındayız' diyen Başkan, 'Dört yıllık üniversite ile ilgili sesini çıkarmayanlara bir mesaj olsun diye söylüyorum. Dört yılık yüksekokulda Çocuk Gelişimi bölümü, bu yıl öğrenci alacak. Çok yakında duyacaksınız, Ödemiş'e bir fakülte kurulumu, Ege Üniversitesi Senatosu'ndan geçti. YÖK onayından sonrada bizzat vatandaşlarıma bilgilendirme açıklaması yapacağım' şeklinde konuştu.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme