Başakşehir ile Galatasaray 31. randevuda

Tredyol Süper Lig'in 6. haftasında RAMS Başakşehir ile Galatasaray ferda sayaç 20.00'de Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda...

Tredyol Süper Lig'in 6. haftasında RAMS Başakşehir ile Galatasaray ferda sayaç 20.00'de Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda karşılaşacak. Ligde geride artan haftalarda ortak maçı fire bulunan sarı-kırmızılılar 3 galibiyet, 1 beraberlikle almış olduğu 10 puanla ikinci tam bulunuyor. Yine ortak karşılaşması fire bulunan turuncu-lacivertliler de 1 galibiyet, 3 mağlubiyetle toplamış olduğu 3 puanla 16. tam toprak alıyor.

31. randevu

Başakşehir ile Galatasaray, Süper Lig'de bugüne denli 30 defa rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 15 defa sahadan 3 puanla ayrıldı. Turuncu-lacivertliler ise rakibini 7 defa yenmiş etti. 8 karşılaşma ise berabere sona erdi. Aslan'ın 52 golüne, Bozbaykuşlar 36 golle yanıt verdi.

Geçtiğimiz sezonun evvel yarısında Galatasaray, deplasmanda oynadığı karşılaşmayı 7-0, evdeki müsabakayı da 1-0'lık skorla kazandı. İki ekip başkaca Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde karşılaştı ve Başakşehir sahadan 3-2 galip ayrılıp cevelan atlayan yan oldu.

Son 10 maç

Galatasaray ile Başakşehir ortada oynanan 9 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası iktisap etmek neredeyse sonuç 10 maçta sarı-kırmızılılar 5, turuncu-lacivertliler de 2 defa galip geldi. 3 yarışma ise beraberlikle sona erdi.

Farklı skorlar

Galatasaray, Başakşehir'i 7-0 yenmiş ederek, rekabetteki en ayrımlı skoru elde etti. Turuncu-lacivertliler ise sarı-kırmızılıları en ayrımlı 4-1 ve 3-0'lık skorlarla yendi. İki ekip ortada başkaca 3-3 neredeyse gollü ortak yarışma da bulunuyor.

Galatasaray bu zaman 7'si Avrupa, 4'ü de Süper Lig iktisap etmek neredeyse toplanmış 11 mücadeleye çıktı. Sarı-kırmızılılar, bu müsabaklarda yenmiş olmazken, 8 galibiyet, 3 el birliği aldı. Aslan 6 maçta da kalesini gole kapadı.

Süper Lig'de 10 maçtır kaybetmiyor

Galatasaray, Süper Lig'de sonuç yenilgisini geçtiğimiz zaman Beşiktaş deplasmanında yaşadı. Aslan, bu karşılaşmanın arkası sıra oynadığı 10 maçta rakiplerine elden 1 defa nokta kaybetti. Sarı-kırmızılılar, geride artan mücadelelerde 9 galibiyet, 1 el birliği elde etti. Galatasaray, en sonuç evinde Samsunspor'u 4-2'lik skorla yenmiş etti.

Ligdeki 9 golün 5'i Mauro Icardi'den

Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, attığı gollerle takımını sırtlamayı sürdürüyor. Icardi bu zaman takımının ligde attığı 9 golün 5'ini kaydetti. Diğer goller Kerem Aktürkoğlu (3) ve Abdülkerim Bardakcı'dan geldi. Icardi, 5 golle kraliyet yarışında da Kayserisporlı topçu Mame Thiam ile beraberce zirvede toprak alıyor.

Deplasman karnesi

Galatasaray bu zaman Süper Lig'de deplasmanda 2 pik çıktı. Bu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 1 galibiyet, 1 el birliği aldı. Aslan 3 gol atarken, kalesini ise gol görmedi. Cimbom, Gaziantep FK'yı 3-0 yenmiş ederken, Kayserispor ile de 0-0 berabere kaldı.

Kadir Sağlam düdük çalacak

Başakşehir – Galatasaray müsabakasını yargıcı Kadir Sağlam yönetecek. Sağlam'ın yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ile Hakan Yemişken yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise umut Öztürk olacak.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme