Başak Demirtaş idam çağrılarına sitem dolu açıklamalarda bulundu

Başak Demirtaş. “Selo’ya idam” sloganlarıyla ilgili ilk kez konuştu: Sağ olsunlar, destek için arayan dostlarımız oldu...

Başak Demirtaş. 'Selo'ya idam' sloganlarıyla ilgili ilk kez konuştu: Sağ olsunlar, destek için arayan dostlarımız oldu ama siyasetçilerden, muhalefet partilerinin tümü dahil olmak üzere, tek bir kişi bile aramadı, kimse bir mesaj bile göndermedi. Ya bırakın beni aramayı, o korkunç çağrıya karşı tek bir söz söyleyen siyasetçi oldu mu diye sorsak daha iyi olur, üzülerek söyleyeyim o da olmadı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasını ardından yaptığı balkon konuşmasında Edirne cezaevinde yatan Selahattin Demirtaş'tan bahsetmişti. Konuşmayı dinleyen kalabalıktan yükselen 'selo'ya idam' sesleri üzerine Başak Demirtaş Kısa Dalga muhabirine konuştu.

'BİR ANNE, BİR KADIN OLARAK KORKUNÇ GELDİ'

Balkon konuşmasında orada olan emine Erdoğan'dan bahsederek bu sözlü şiddete tepkisiz kalmasının doğru olmadığını belirtti.

'Bir gün sonra videoyu izlemeye karar verdim. Bu sefer de bambaşka bir şeye üzüldüm. Emine Hanım'a ilişti gözüm. Yani düşünün ki sizin eşiniz bir kez daha Cumhurbaşkanı olmuş, halka sesleniyor, halen tutuklu olan birine 'katil' diyor, on binlerce kişi de hedef gösterdiği kişinin öldürülmesini istiyor, siz de bunu büyük bir keyifle izliyorsunuz. Bir anne, bir kadın olarak korkunç geldi bana'.

SELAHATTİN MÜCADELEYİ BIRAKMADI, AKTİF SİYASETİ BIRAKTI.

Kendi takdiridir. Yalnız, Selahattin HDP'yi, mücadeleyi bırakmadı. Mücadele biter mi hiç? Sadece aktif siyaseti bıraktı. Aktif siyaset dışında mücadele alanları da var. İfadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme