Bartın'da kantin ve yemekhanelere sıkı takip

Bartın'da okulların açılmasının peşi esna kantin ve meslek yemekhaneleri sıkı denetleme dibine aldı. Bartın'da okullarda mevcut...

Bartın'da okulların açılmasının peşi esna kantin ve meslek yemekhaneleri sıkı denetleme dibine aldı.

Bartın'da okullarda mevcut kantin ve yemekhanelerde sıkı ortak denetleme oluşturan ekipler, hıfzıssıhha kurallarının yanında kantinlerde satılan ve yemekhanelerde beğenilen mamüllerin sonuç istimal tarihinin yanı sıra, katıştırma bulunup olmadığı ve lüzumlu hıfız şartlarına uyulup uyulmadığı üzere mevzularda da ayrıntılı tetkik yaptı. Ekipler, öğrencilerin dimdik ve emniyetli besin tüketimi düşüncesince lüzumlu topu topu kurallara uyulması düşüncesince uyarılarda yaparak, eksikliklerin ise en endamsız müddette tamamlanmasını istedi.

Bartın Valiliği çeşidinden içtimai medyadan meydana getirilen açıklamada ise denetimlerin bitmeme etmiş olduğu belirterek, Alo Gıda 174 hattına şikayetlerinin yapılabileceği belirtildi. Açıklamada, 'İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimiz öğrencilerimizin emniyetli gıdaya ulaşmalarını bildirmek düşüncesince meslek kantinleri ve yemekhanelerinin denetimlerine bitmeme ediyor. Gıdaya bağlı rastgele muhtelif suç duyurusu ve şikayetinizi Alo Gıda 174 hattına bildirebilirsiniz' ifadelerine toprak verildi.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme