Barış Terkoğlu Teker Teker Anlattı CHP’li Belediyelere Operasyon Yolda

Barış Terkoğlu 1 Haziran’da Toprak hakkındaki iddianamenin mahkemece kabul edilmesinden sonra bugün, deneyimli ve usta avukat...

Barış Terkoğlu 1 Haziran'da Toprak hakkındaki iddianamenin mahkemece kabul edilmesinden sonra bugün, deneyimli ve usta avukat Celal Ülgen ile bir röportaj yaptı. Toprak hakkındaki davanın isimsiz bir ihbarla başladığına değinen Celal Ülgen, 'artık biliyoruz ki bu tür ihbarlar kumpas davalarında güdülenmiş polisler tarafından yapılmaktadır' dedi.

Toprak hakkındaki sürecin başlamasına neden olan isimsiz ihbar mektuplarında, Ekrem İmamoğlu da dahil olmak üzere pek çok CHP'li belediye başkanının ismi geçiyor. Bu belediyeler FETÖ'cü Erkan Karaaslan'ın şirketlerine ihale vermekle suçlanıyor.

FETÖ'cü Erkan Karaaslan 2021 yılının Aralık ayında beraat etmişti. Sonrasında bahsi geçen belediyelerdeki yolsuzluk davasından yeniden tutuklandı. Söz konusu iddianamenin başrolü de Erkan Karaaslan.

Daha önce Erkan Karaaslan'a Ekrem İmamoğlu ve Aydın belediye başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında asılsız iddialar üretmek ve bu iddiaları yaymak karşılığında beraat vaat edilmişti. Celal Ülgen'e göre benzer bir teklif Toprak'a da yapıldı ve Toprak bu teklifi reddetti.

Olayın gidişatına göre toprakla aynı kadere maruz kalıp aynı iddianamede suçlanan başka CHP'li belediyelere de yakın zamanda operasyon düzenlenme ihtimali var. Bu belediyeler arasında İzmir, Aydın, Adana gibi belediyeler de var.

Bakmadan Geçme