‘Barınma ve geçinme sorunlarıyla daha yakından ilgilenmeliyiz’

YÖK Başkanı Erol Özvar, 257. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’na katıldı ve burada öğrencilerin barınma ve geçinme sorunlarına...

YÖK Başkanı Erol Özvar, 257. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'na katıldı ve burada öğrencilerin barınma ve geçinme sorunlarına daha yakından ilgilenilmesi gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Özvar, rektörlerden öğrencilerin yaşam standartlarını dikkate alarak barınma ve geçinme sorunlarıyla ilgilenmelerini talep etti.

Prof. Dr. Özvar, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Rektör arkadaşlarımızın ve yönetimlerinin öğrencileriyle yakın temasının daha da önemli olduğu bir sürece giriyoruz. Sadece öğrencilerimizi alır, okutur ve mezun ederim demekle yetinmek yerine, üniversiteler olarak öğrencilerimizin barınma ve geçinme sorunlarıyla da daha yakından ilgilenmemiz veya el atmamız gerekmektedir.

Her bir rektör arkadaşımızdan beklentim, kampüslerinin bulundukları il ve ilçelerde yurt ve barınma sorunlarıyla yakından ilgilenmeleri ve şehirdeki yetkililerle ciddi bir mesai içinde olmalarıdır.

Deprem bölgesindeki üniversitelerle olan temasların, eşleştirmelerin ve kardeş üniversite projelerinin devam ettirilmesi önemlidir. Deprem bölgesinde hayat tamamen normale dönene kadar üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.

Üniversite rektörleri büyük bir gayretle bu çalışmalarda yer alıyorlar. Diğer üniversitelerimizin yöneticilerinin de deprem bölgesindeki üniversitelerle iletişimlerini sürdürmeleri çok önemlidir. Henüz tüm ihtiyaçlar karşılanmamış durumda. Prefabrik, barınma ve derslik inşaatları hl devam ediyor. Oradaki yaşam normale dönene kadar Yükseköğretim Kurulu olarak ve rektörler olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bu, birinci önceliğimiz arasında yer almaktadır.'

HABERMERKEZİ

Bakmadan Geçme