BALIK YAZ AYLARINDA DA TEZGÂHTA

&ldquoSICAK YAZ MEVSİMİNDE DE EN GÜZEL GIDA BALIK&rdquo Kış aylarında bolca tüketilen balık yaz aylarında da...

'SICAK YAZ MEVSİMİNDE DE EN GÜZEL GIDA BALIK'

Kış aylarında bolca tüketilen balık yaz aylarında da tezghtaki yerini koruyor. Yaz ayları içinde büyük balık denilen alabalık, levrek, uskumru, büyük sardalya gibi balık çeşitlerini vatandaşa tavsiye eden balıkçılar yaz aylarında da balık tüketiminin önemli olduğunu vurguladı.

Kış aylarına göre mangalda ya da ızgarada daha hafif ve daha lezzetli olacağını belirten balıkçı esnafı vatandaşları balık tüketimine davet etti.

15 Nisan 2015 tarihi itibarı ile av yasağının başladığı Türkiye'de yasağın 1 Eylül 2015'e kadar süreceği öğrenildi.

Balıkların Yunanistan'dan, tatlı sulardan ve küçük teknelerden geldiğini belirten Kardeşler Balıkçılık İşletme Sahibi Sabri Avcı, vatandaşlara yaz döneminde büyük balık tüketmeye davet etti.

'YAZIN HAFİF BESİNİ BALIKTIR'

Balık piyasası ile ilgili bilgi veren Sabri Avcı şunları kaydet: 'Balıkta sezon dışına çıktık ancak balık piyasası tezghtaki yerini korumaya devam ediyor. Sıcak yaz günlerinde de hafif, faydalı, insan sağlığına yararlı en önemli gıdalardan biri yine balıktır. Biz yaz aylarında büyük balık tavsiye ediyoruz. Bunların içinde alabalık, levrek, çupra, uskumru Ödemiş yöresi için başı çekiyor. Fiyatlarımızda da herhangi bir değişiklik yok.' 

'ALABALIK 20 TL'

'Alabalık'ın kilogram fiyatı 20 TL'dir. Levreğin kilogram fiyatı 20 TL ile 30 TL arasında değişiyor. Uskumrunun kilogram fiyatı 10 TL. Tezghta bu dönemde bir de iri sardalyamız var. Bu dönem oda tüketilecek balıklarımızdan bir tanesi. 15 Nisan 2015'te av yasağımız başladı. Yunanistan'da avlama devam ediyor. Balıkların bazıları Yunanistan kıyılarından diğerleri yine ülkemizden temin ediliyor. Yaz mevsiminde hafif, lezzetli tüketim olarak balıkları ızgarada ve mangalda tavsiye ediyoruz. 1 Eylül'den sonra av yasağı kalkacak diğer çeşitlerde tezghta yerini alacaktır.'

 

Bakmadan Geçme