BALABANLI YOLUNDA YİNE KAZA: 1 ÖLÜ

Ödemiş&rsquote sık sık kazaların yaşandığı Balabanlı yolunda önceki gece meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirdi....

Ödemiş'te sık sık kazaların yaşandığı Balabanlı yolunda önceki gece meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre kaza önceki gece saat 02.00 sularında meydana geldi. Ödemiş-Balabanlı yolundaki Damızlık Birliği'ne ait çiftliğin yakınlarında Balabanlı yönüne doğru seyir halinde olan Hakan Karavuş (32) yönetimindeki 35 Y 6667 plakalı motosiklet karşı yönden gelen M.Ş yönetimindeki 35 AZ 5455 plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle Hakan Karavuş yol kenarındaki çalılıkların içine düştü. M.Ş (39) yönetimindeki otomobil de savrularak tarlaya girdi.

M.Ş'nin araçtan kendi imkanlarıyla çıkıp Tire'ye gittiği öğrenilirken, Karavuş'un cansız bedeni yoldaki diğer sürücüler tarafından sabah 06.00 sularında fark edildi.

Sürücülerin ihbarı sonrası olay yerine gelen Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgede güvenlik çemberi oluşturdu. Savcılık tarafından olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Karavuş'un cenazesi önce Ödemiş Devlet Hastanesi morguna getirildi. Burada yapılan ön otopsi sonrası Karavuş'un cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından soruşturma başlatılırken olay sonrası Tire'ye giden M.Ş'nin de sabah saatlerinde jandarmaya teslim olduğu bildirildi. Savcılığa çıkarılan M.Ş tutuklandı.

'BALABANLI YOLUNA ACİL MÜDAHALE GEREK'

Balabanlı Mahalle Muhtarı Şakir Karataş, dar ve virajlı olan Balabanlı yolunun can yakmaya devam ettiğini belirterek, 'Bu yolda her yıl canlar gidiyor. İnsanlarımız yaralanıyor, acı yaşıyor. Defalarca çağrıda bulunduk. Ovanın ortasında bu kadar dar ve virajlı bir yola az rastlanır. Virajları kapalı olan, fidanlıkların da çoğalmasıyla giderek daralan bu yol Ödemiş'ten Tire'ye giden sürücüler tarafından çok sık kullanılıyor.

Bu kadar işlek bir yolun bu kadar elverişsiz olması yüzünden sayısız kaza yaşandı. Bu yolu İzmir Büyükşehir Belediyesi mi yapar, Karayolları mı yapar bilemiyorum. Tek isteğimiz bu yolun acilen genişletilmesidir. Daha fazla canlar yanmadan çözüm bulunmasını yolun genişletilmesini, virajların azaltılmasını istiyoruz. Özellikle birkaç nokta var, neredeyse her ay kaza yaşanıyor' ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme